James Hetfield: «Η εμμονή μου με την Flying V κιθάρα της Gibson»

Η επιρροή του Michael Schenker…

04/07/2018 @ 13:09

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το επίσημο κανάλι των Metallica, ο James Hetfield μίλησε για την παιδική του εμμονή με την Flying V κιθάρα της Gibson.

«Πολλοί μουσικόφιλοι λατρεύουν από μικρή ηλικία κάποιες μπάντες και ονειρεύονται στο μέλλον, να αποκτήσουν την ίδια κιθάρα με τον τύπο που έχουν είδωλο. Εγώ ήθελα πάντα μια Flying V. Οι Scorpions, οι Judas Priest…  Ήταν μια heavy metal κιθάρα. Ο Michael Schenker είχε μια λευκή. Ήταν το όνειρό μου».

Συνεχίζοντας:

«Όταν κάποια στιγμή πήρα μια V μου φάνηκε παράξενο το παίξιμό της. Πρέπει να την κρατάς με ιδιαίτερο τρόπο όταν στέκεσαι όρθιος. Ήταν πολύ διαφορετικό. Όταν την συνήθισα όμως λάτρεψα το σχήμα της».

Η βασική κιθάρα του Hetfield κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και της περιοδείας του "Kill 'Em All", το 1983, ήταν ένα αντίγραφο της Flying V από την Electra.

«Πήρα την λευκή V το 1980. Ήταν η δεύτερη κιθάρα που αποκτούσα και νομίζω την αγόρασα περίπου 200 δολάρια. Ήξερα πως ήταν αντίγραφο αλλά της συμπεριφερόμουν σα ν ήταν πραγματική Gibson. Ήθελα να είναι λευκή επηρεαζόμενος από τον Michael Schenker των UFO. Ο λαιμός της έσπασε τουλάχιστον δυο φορές κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Την κολλούσα. Ήταν η πρώτη κιθάρα με την οποία έγραψα μουσική».

  • SHARE
  • TWEET