O Gus G παρουσιάζει την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα (video)

Χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα άλμπουμ των Firewind και των Dream Evil

21/02/2021 @ 12:47

O Gus G παρουσίασε στο κοινό, σε ένα video διάρκειας δέκα λεπτών, την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα, δίνοντας παράλληλα όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Την απόκτησε ενώ έπαιζε ήδη για τέσσερα χρόνια με μία φθηνή κλασική κιθάρα και ήταν αρκετά ακριβή, καθώς τώρα αλλά και τότε, η τιμή της εκτιμάται γύρω στα χιλια διακόσια δολάρια.

Ο Θεσσαλονικιός κιθαρίστας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πατέρα του, καθώς εξοικονομούσε χρήματα για δύο περίπου χρόνια ώστε να καταφέρει να αγοράσει στον γιο του την κιθάρα που ήθελε.

Πρόκειται για μία Fender Stratocaster της σειράς Floyd Rose από τις αρχές της δεκαετίας του '90, με τα βασικά χαρακτηριστικά της να καθορίζουν τα μοντέλα που αργότερα θα έφερναν την υπογραφή του.

Μία αλλαγή στους μαγνήτες που επιχείρησε με έναν φίλο του τον έκανε να κλάψει, καθώς το πείραμα αποδείχθηκε αποτυχημένο, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί σε επαγγελματία τεχνικό για να δοθεί λύση.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν η αιτία που ο Gus G ποτέ δεν είδε με καλό μάτι το σύστημα Floyd Rose λόγω των συνεπαγόμενων τεχνικών δυσκολιών, ενώ με αυτό ηχογραφήθηκαν τα πρώτα άλμπουμ των Firewind και των Dream Evil.

Φυσικά, ο Gus G είναι συναισθηματικά δεμένος με την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα καθώς του φέρνει έντονες αναμνήσεις από όταν ήταν έφηβος και σαφέστατα δεν πρόκειται ποτέ να την αποχωριστεί.

Τελευταία εξέλιξη στο στρατόπεδο των Firewind ήταν η κυκλοφορία ενός video clip για το τραγούδι "Devour" από το εξαιρετικό περσινό ομώνυμο άλμπουμ, ενώ δόθηκε εκ νέου στην δημοσιότητα, σε ελαφρώς καλύτερη ποιότητα το video του περίφημου ορχηστρικού "The Fire & The Fury".

Στις αρχές του χρόνου, ο Gus G εμφανίστηκε μαζί με τις γάτες του στην εκπομπή της ΕΡΤ2 "Πλάνα Με Ουρά", ενώ θα συμμετέχει στο επερχόμενο άλμπουμ των Γερμανών power metallers Orden Ogan με τίτλο "Final Days" που θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου, και συγκεκριμένα στο κομμάτι "Interstellar".

  • SHARE
  • TWEET