Mick Fleetwood: «Έγινα μέλος των Fleetwood Mac επειδή με... λυπήθηκε ο Peter Green»

Η ιστορία της γενναιοδωρίας του ηγέτη της μπάντας στην οντισιόν για ντράμερ

01/11/2017 @ 09:58

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Mick Fleetwood αποκάλυψε πως έγινε μέλος των Fleetwood Mac επειδή ο Peter Green, ηγετική μορφή και κιθαρίστας της μπάντας, τον… λυπήθηκε.

«Σε συνέντευξη που πήρα από τον Green για το βιβλίο μου "Love That Burns: A Chronicle Of Fleetwood Mac, 1967-1974", μου αποκαλύφτηκε για πρώτη φορά ο λόγος για τον οποίο με πήρε σα ντράμερ των Fleetwood Mac. Είχα την αίσθηση πως έγινα μέλος της μπάντας επειδή ήμουν ένας πολύ καλός ντράμερ. Αντί γι’ αυτό όμως ο Peter μου αποκάλυψε, σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, πως είχε να κάνει με έναν χωρισμό μου». 

Ο Green εξομολογήθηκε στον Fleetwood:

«Μόλις είχες χωρίσει με τη Jenny (Boyd, αργότερα η πρώτη γυναίκα του Fleetwood) και ήσουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έπρεπε να σε βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος που σου ζήτησα να μπεις στο συγκρότημα. Ήθελα να σε δω να στέκεσαι ξανά στα πόδια σου».

Και συνεχίζοντας o Fleetwood αναφέρει:

«Τι γενναιόδωρος άνθρωπος! Η πρόσληψή μου δεν είχε να κάνει με το αν πίστευε πως ήμουν καλός ντράμερ ή όχι. Ήταν μια κίνηση αγάπης προς εμένα γιατί δεν ήθελε να με βλέπει σε άσχημη κατάσταση».

Σε παλαιότερή του συνέντευξη ο Green είχε αποκαλύψει και τον λόγο για τον οποίο έδωσε στη μπάντα το όνομα Fleetwood Mac, αποκλείοντας το δικό του όνομα και χρησιμοποιώντας αυτό του Mick Fleetwood αλλά και του μπασίστα John McVie.

«Η αλήθεια είναι πως είχα την αίσθηση πως κάποια στιγμή θα εγκατέλειπα το συγκρότημα για να κάνω κάτι άλλο. Ήθελα, λοιπόν, ο John και ο Mick να έχουν κάτι όταν θα έφευγα».

  • SHARE
  • TWEET