Exhorder και Cancer έρχονται στην Αθήνα

Για μια συναυλία τον Μάιο στο Κύτταρο

27/03/2023 @ 14:29

Exhorder (U.S.A.)

Cancer (U.K.)

Κυριακή 28 Μαΐου 2023 - Αθήνα - Κύτταρο Live

"Live In The... Slaughterhouse"

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού οπαδούς του ακραίου ήχου, αφού την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, θα επισκεφθούν τη χώρα μας δύο συγκροτήματα με σπουδαία ιστορία στον χώρο του thrash - death metal. Ο λόγος για τους Αμερικάνους Exhorder και τους Βρετανούς Cancer.

Τα δύο πρώτα άλμπουμ των Exhorder, που δημιουργήθηκαν το 1985, θεωρούνται πλέον κλασικά αλλά και πρωτοποριακά για τον ακραίο ήχο. Το "Slaughter In The Vatican" του 1990, είναι ένα από τα κορυφαία ντεμπούτα στον χώρο του thrash - death metal, με τον απίστευτα βαρύ και ογκώδη ήχο του, να συνδυάζεται με την ταχύτητα, την επιθετικότητα και το groove και με μία άψογη παραγωγή από τον Scott Burns (υπεύθυνο για αρκετά από τα κορυφαία death και thrash metal άλμπουμ όλων των εποχών). Το "The Law" που ακολούθησε δύο χρόνια μετά (1992), θεωρείται -όχι άδικα- ως ένα άλμπουμ που συμβάδιζε με τους PANTERA, την εποχή που και εκείνοι άλλαζαν τον ήχο τους, σε αυτόν που τους καθιέρωσε ως το μεγαλύτερο groove metal σχήμα στην ιστορία. Ίσως δεν είναι και τόσο τυχαίο που ο Phil Anselmo δήλωνε οπαδός τους ενώ είχε παρακολουθήσει και πολλές συναυλίες τους, σε σημείο που να θεωρείται ότι οι μεγάλοι Τεξανοί, επηρεάστηκαν πολύ από τον ήχο των Exhorder σ’ εκείνο το άλμπουμ. Άλλωστε ο Phil Anselmo παραλίγο να γινόταν και frontman στους Exhorder, το ίδιο ακριβώς διάστημα που εντάχθηκε στους PANTERA. Ήταν την περίοδο που οι Exhorder είχαν διαλύσει για ένα μικρό διάστημα και όταν αποφάσισαν να επανέλθουν πίστευαν ότι ο Kyle Thomas δεν θα ενδιαφερόταν να συνεχίσει μαζί τους. Έτσι είπαν στον Kyle Thomas που ήταν φίλος με τον Phil Anselmo να του τηλεφωνήσει και να τον ρωτήσει αν θα ενδιαφερόταν να ενταχθεί στους Exhorder. Και φυσικά ο Phil Anselmo δέχθηκε αμέσως την πρόταση που του έγινε, μόνο που τότε ο Kyle Thomas αποφάσισε ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο τραγουδιστής στους Exhorder, οπότε και ξαναγύρισε στο πόστο του, ζητώντας συγγνώμη από τον Phil Anselmo, ο οποίος του είπε ότι εκείνος (ο Kyle Thomas) θα έπρεπε να είναι ο frontman στους EXHORDER. Σε μεταγενέστερο διάστημα είχε περάσει από οντισιόν για την θέση του μπασίστα και ο κιθαρίστας Kirk Weinstein (DOWN) ο οποίος τότε ξεκινούσε το δικό του σχήμα, τους THE SLUGS που μετέπειτα μετονομάστηκαν σε CROWBAR και έτσι τελικά δεν εντάχθηκε στο δυναμικό των Exhorder.

Τα φωνητικά του Kyle Thomas και οι κιθάρες του Vinnie LaBella σε συνδυασμό με τις φοβερές συνθέσεις ήταν τα κύρια όπλα του γκρουπ, τα δύο πρώτα άλμπουμ του οποίου ήταν εγκληματικά υποτιμημένα (όμως εδώ και πολλά χρόνια ανήκουν στην κατηγορία των άλμπουμ εκείνων που θεωρούνται και είναι κλασικά του είδους) και δυστυχώς σε συνδυασμό με τα διάφορα προβλήματα ανάμεσα στα μέλη, το γκρουπ οδηγήθηκε στην διάλυση το 1994. Ο Kyle μετά την διάλυση των EXHORDER, δημιούργησε και συνέχισε με τους FLOODGATE, εντάχθηκε στους ALABAMA THUNDERPUSSY αλλά και στους θρυλικούς doomsters TROUBLE, με τα οποία αμφότερα γκρουπ συνεχίζει ακόμα και σήμερα ως μέλος τους (όπως και με τους HEAVY AS TEXAS) και το όνομά του παρέμεινε γενικά στο προσκήνιο. Μετά από κάποιες σύντομες επανασυνδέσεις (το 1998, το 2003 και το 2008 με 2011) μόνο για κάποιες συναυλίες, η τελευταία και πιο πρόσφατη επανασύνδεση του 2017 είναι αυτή που απέδωσε καρπούς και έφερε και το πολύ καλό τρίτο άλμπουμ, "Mourn The Southern Skies", που κυκλοφόρησε το 2019 από την Nuclear Blast Records. Ο ήχος τους; μοντέρνος (όσο πρέπει) και groovy, χωρίς να χάνει σε δύναμη και επιθετικότητα, αποδεικνύοντας ότι αυτή τη φορά ήρθαν για να μείνουν για τα καλά και να αποκτήσουν το όνομα και τη φήμη που τους άξιζε, αλλά δεν κατάφεραν ποτε να αποκτήσουν στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Μαζί με τον Kyle Thomas στον αναβαθμισμένο του ρόλο, αυτόν του τραγουδιστή και κιθαρίστα, στο γκρουπ συμμετέχουν εδώ και χρόνια ως κανονικά μέλη ο μπασίστας Jason VieBrooks (πρώην GRIP INC., HEATHEN, WAR CURSE, κ.λ.π.), ο ντράμερ Sasha Horn (πρώην FORBIDDEN, ELIMINATE, NOVEMBERS DOOM, AVA INFERI, THESE ARE THEY, κ.λ.π.), ενώ ως δεύτερος κιθαρίστας θα εμφανιστεί ο Oliver Drake των EVILE (στην θέση του Pat O’ Brien (πρώην CANNIBAL CORPSE, NEVERMORE, CEREMONY CHASTAIN, DEUS VULT, MONSTROSITY (Live), SLAYER (Live)), που θα συμμετέχει και στο επερχόμενο άλμπουμ των Exhorder, αλλά μάλλον δεν του επιτρέπεται ακόμα να ταξιδεύει εκτός Η.Π.Α).και θα παίξουν κομμάτια από ολόκληρο το φάσμα της δισκογραφίας τους, ξεκινώντας από τα κλασικά πλέον "Slaughter In The Vatican" και "The Law" και καταλήγοντας στο πιο πρόσφατο "Mourn The Southern Skies".

Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια αναμονής, άλλο ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα!

Τ ην συναυλία, θα ανοίξουν οι επίσης βετεράνοι Βρετανοί death metallers, Cancer που ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1987. Κοινά χαρακτηριστικά και των δύο σχημάτων, εκτός της δεδομένης τους ποιότητας, ο παραγωγός των δύο πρώτων άλμπουμ τους Scott Burns και τα ξακουστά Morrisound Studios στην Φλόριντα καθώς και το γεγονός ότι και τα δύο γκρουπ συμπεριλήφθηκαν στην συλλογή "Live Death - Recorded Live At The Milwaukee Metalfest" που κυκλοφόρησε το 1994, με την συμμετοχή επίσης των SUFFOCATION και MALEVOLENT CREATION.

Τα τρία πρώτα άλμπουμ τους, "To The Gory End" (1990), "Death Shall Rise" (1991) και "The Sins Of Mankind" (1993) είναι χαρακτηριστικά και συνάμα κορυφαία δείγματα death - thrash metal με ομοιότητες από την Αμερικάνικη σκηνή. Βαρύς και ογκώδης ήχος, αλλά δίχως να υστερεί σε ταχύτητα και επιθετικότητα με έντονες αναφορές σε σχήματα όπως οι DEATH, οι MASSACRE και οι OBITUARY. Ιδιαίτερα στο δεύτερο τους άλμπουμ "Death Shall Rise", φαινόταν ότι είχαμε να κάνουμε με ένα σχήμα που θα μπορούσε να ενταχθεί με ιδιαίτερη άνεση στην ελίτ του χώρου, με την συμμετοχή του φοβερού κιθαρίστα / συνθέτη / παραγωγού James Murphy (DISINCARNATE, πρώην DEATH, OBITUARY, TESTAMENT, KONKHRA, HALLOWS EVE, AGENT STEEL (Live)) και τα guest φωνητικά του Glen Benton (DEICIDE) στο κομμάτι "Hung, Drawn And Quartered".

Η τέταρτη δουλειά τους με τίτλο "Black Faith" (1995), είναι ένα από τα πρώτα death metal άλμπουμ που κυκλοφόρησαν από πολυεθνική εταιρία, στην συγκεκριμένη περίπτωση από την EastWest, οι οπαδοί τους όμως δεν το είδαν με πολύ καλό μάτι, το θεώρησαν κατά κάποιο τρόπο «ξεπούλημα» και το γκρουπ οδηγήθηκε στη διάλυση το 1996 (το άλμπουμ ηχητικά βρισκόταν πιο κοντά σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε ως Death ‘N’ Roll, παρά στο κλασικό death - thrash metal).

Έκτοτε επανήλθαν δύο φορές (με τον τραγουδιστή / κιθαρίστα και ηγέτη του σχήματος John Walker (LIQUID GRAVEYARD, πρώην ABSOLUTE POWER (All star heavy metal σχήμα), πάντα στο τιμόνι), η πρώτη το 2003 με 2006 και στο διάστημα αυτό κυκλοφόρησαν το "Corporation$" EP (2004) και το αρκετά καλό άλμπουμ "Spirit In Flames" (2005), ενώ η δεύτερη επανασύνδεση ήρθε επτά χρόνια αργότερα, το 2013 και διαρκεί έως και σήμερα και οι πιο πρόσφατες δουλειές τους είναι το πολύ καλό άλμπουμ "Shadow Gripped" (2018) και το "Ballcutter" EP (2019), που αμφότερα κυκλοφόρησαν από την Αγγλική Peaceville Records, με την οποία υπέγραψαν νέο δισκογραφικό συμβόλαιο.

Οι EExhorder και οι Cancer θα εμφανιστούν μαζί για μία μόνο συναυλία, στην Αθήνα και για πρώτη φορά στην χώρα μας, σ’ ένα πακέτο που όσοι τυχεροί δώσουν το παρόν, θα κάνουν πραγματικότητα ένα όνειρο που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν καν να φανταστούν!

Thrash - Death Metal Reigns Supreme!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύντομα θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης. Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 30 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) - 32 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 35 Ευρώ (Ταμείο)

Online προπώληση εισιτηρίων: www.123tickets.gr

Προπώληση Εισιτηρίων

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)

No Remorse Records (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ. 210-3830981)

Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)

Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ. 210-3846783)

Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)

Cinema Libre Filmstore (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)

Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET