Έγραψαν ιστορία oι Rolling Stones

Η θρυλική μπάντα έγινε η πρώτη βρετανική που έπαιξε στην Κούβα σε open air συναυλία

26/03/2016 @ 10:46

«Γεια σου Αβάνα, καλησπέρα αγαπημένοι μου Κουβανοί» είπε ο Mick Jagger μόλις ανέβηκε στην σκηνή και οι Rolling Stones ξεκίνησαν την ιστορική συναυλία τους με το "Jumpin' Jack Flash".

Η πρώτη συναυλία Βρετανού καλλιτέχνη στην Κούβα και συγκεκριμένα στην Αβάνα, συγκέντρωσε το βράδυ της 25ης Μαρτίου 500.000 θεατές, οι οποίοι άρχισαν να συγκεντρώνονται 18 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της!

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας την Πέμπτη ο Jagger ήταν λακωνικός: «Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα». H συναυλία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου εν ενεργεία Αμερικανού ηγέτη που επισκέπτεται το νησί μετά την επίσκεψη του Κάλβιν Κούλιτζ το 1928.

Οι Stones είναι οι πρώτοι Βρετανοί που έδωσαν open-air συναυλία στο νησί. Το 2001 οι Manic Street Preachers ήταν η πρώτη μπάντα από τη Δύση (ή καλλιτέχνης γενικά) που έπαιξαν στην Κούβα στο κλειστό Karl Marx Theatre. Οι Audioslave ήταν η πρώτη αμερικανική μπάντα που έπαιξε σε ανοιχτή συναυλία στην Κούβα το 2005 μπροστά σε 70.000 θεατές.

Δείτε στιγμιότυπα από τη συναυλία από εδώ και εδώ.


 

  • SHARE
  • TWEET