Στο φως ακυκλοφόρητο demo του David Bowie – Ακούστε το!

Το "To Be Love" ηχογραφήθηκε το 1970 στα ιστορικά Roxbury Road Studios του Λος Άντζελες

24/03/2016 @ 09:48

Μετά την πρόσφατη online εμφάνιση του πρώτου φιλμ του David Bowie, "The Image", από το μακρινό 1967, ακόμη ένα σπάνιο ντοκουμέντο εκείνης της εποχής έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό.

Το psych pop τραγούδι με τίτλο "To Be Love" περιλαμβάνεται στο demo του 1970 που ηχογραφήθηκε στα ιστορικά Roxbury Road Studios του Λος Άντζελες υπό την εποπτεία του Ron De Strulle στον ήχο. 

Τότε ακόμα, ο Bowie θεωρούνταν «ένα νέο ταλέντο από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που αρχίζει να κάνει θόρυβο» και ταξίδεψε στην Αμερική για να ηχογραφήσει υλικό προς αναζήτηση της εκεί δισκογραφικής του στέγης.

«Η πρώτη μου εντύπωση του David ήταν ότι ήταν ζεστός, ανοιχτός, φιλικός και δεν έψαχνε για ειδική μεταχείριση όπως οι περισσότεροι από τους άλλους καλλιτέχνες που ήρθαν στα RR Studios», εξιστορεί ο  De Strulle σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στην Huffington Post. «Ενδιαφέρονταν για την διαδικασία της παραγωγής και ενθουσιάζονταν με οτιδήποτε δημιουργικό.»

Ο De Strulle προσθέτει: «Ήταν συνεπαρμένος από το στούντιο και ενδιαφέρονταν πολύ για το πώς να πάρει κάθε ήχο. Αγαπούσε τα φωνητικά εφέ του John Lennon και τον τρόπο που ο George Martin δούλευε με ζώνες ήχων με διαφορετικές συχνότητες. Ο David μπορούσε να πάρει ένα οποιοδήποτε όργανο και να παίξει οτιδήποτε. Θα έλεγε 'δεν έχω ποτέ ξαναπαίξει αυτό το όργανο πριν' και τότε άρχιζε απλά να παίξει. Καθαρή μεγαλοφυΐα.»

Ο Thin White Duke ηχογράφησε μια σειρά από demo κατά τη διάρκεια εκείνων των δύο εβδομάδων που έμεινε στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του "To Be Love", τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στον De Strulle. 

Ακούστε το "To Be Love" εδώ, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο για δωρεάν download μέσω του MindBodyNetwork.

  • SHARE
  • TWEET