Οι Crippled Black Phoenix αποκαλύπτουν το νέο τους δίσκο

«Ένα πράγμα που δεν θα κάνουμε ποτέ είναι να ακολουθήσουμε τους κανόνες και να μείνουμε στο κουτί» λέει ο εγκέφαλος της μπάντας, Justin Greaves

21/07/2020 @ 14:09

Υπό τον τίτλο "Ellengæst" θα κυκλοφορήσουν στις 9 Οκτωβρίου οι Crippled Black Phoenix το καινούργιο τους άλμπουμ. Στις 28 Ιουλίου θα δημοσιευθεί και νέα μουσική από τον δίσκο.

Ο ιθύνων νους της μπάντας, Justin Greaves σχολίασε: «Αυτό το album ηχογραφήθηκε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς οπότε είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι να το διαθέσουμε στον κόσμο, είναι μια νέα εποχή για τους Crippled Black Phoenix, και αγκαλιάζουμε την αλλαγή. Τα κομμάτια είναι μια συλλογή από σκέψεις και αισθήματα που συνδέονται με το πως υπάρχουμε στον κόσμο αλλά και το πέρασμα σε άλλες διαστάσεις, πως όλοι έχουμε τους δαίμονες και τα πνεύματά μας, πως είμαστε τόσο δυνατοί όσο και αδύναμοι. Πως μας λείπουν αγαπημένοι μας και θρηνούμε για το ανθρώπινο γένος. Το εικαστικό κομμάτι από τον Θανάση πραγματικά εκφράζει το θέμα του δίσκου, οπτικοποιώντας την πνευματική πλευρά του "Ellengæst" με τέλειο τρόπο. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα σχετικά που σε τραβάζει μέσα της».

«Ένα πράγμα που δεν θα κάνουμε ποτέ είναι να ακολουθήσουμε τους κανόνες και να μείνουμε στο κουτί». Αυτά λέει ο Justin Greaves, ιδρυτής, συνθέτης και κιθαρίστας της μπάντας, ο οποίος την καθοδηγεί από την δημιουργία της το 2004. Η νέα της δουλειά, το "Ellengæst", ακολουθεί το μοτίβο της μπάντας που την θέλει να κυκλοφορεί ένα mini-album ανάμεσα στα LP. Είναι το άμεσο αποτέλεσμα της αδιάκοπης δημιουργικότητας τους - όταν ο Greaves έχει κομμάτια, οι Crippled Black Phoenix τα ηχογραφούν. Το "Ellengæst" έχει το δύσκολο έργο να διαδεχθεί το βαθύ και συγκινητικό "Great Escape" του 2008. Το "Ellengæst", ωστόσο, δεν επιχειρεί να συνδυαστεί ή να διαδεχθεί το "Great Escape". Οι συνθήκες το απέτρεψαν εντελώς.

Την μέρα που ξεκινήσαν οι ηχογραφήσεις για το "Ellengæst", οι Crippled Black Phoenix — συμπληρωμένοι από την τραγουδίστρια Belinda Kordic, τον κιθαρίστα Andy Taylor και την πολυ-οργανίστα Helen Stanley — ξαφνικά, απροσδόκητα βρέθηκαν χωρίς τραγουδιστή και πληκτρά. Εκεί που παρόμοια γεγονότα θα σήμαιναν το τέλος για τις περισσότερες μπάντες, ο Greaves το είδε σαν ευκαιρία να βουτήξει στο δίκτυο των μουσικών φίλων του. Πριν το καταλάβει, αρκετοί επιφανείς τραγουδιστές εξασφαλίστηκαν ως συμμετέχοντες, έτοιμοι να δανείσουν τα σημαντικά ταλέντα τους στο "Ellengæst", το οποίο στα Αρχαία Αγγλικά μεταφράζεται ως «κακός δαίμονας» αλλά στα Σκανδιναβικά ως «δυνατό πνεύμα» και αναπαριστά την δυαδικότητα των Crippled Black Phoenix. «Έρχεται από το ίδιο μέρος, αλλά με διαφορετικούς συνειρμούς» λέει ο Greaves. «Αυτό είναι η μπάντα εν συντομία. Πρέπει να μείνουμε δυνατοί εξαιτίας όλων των άσχημων πραγμάτων που μας έχουν συμβεί, ακόμα συνεχίζουμε ανατρεπτικοί. Είναι σα να δίνεις σε παιδιά γλυκά με ξυράφια μέσα τους». 

Οι Crippled Black Phoenix ξέρουν από αντιξοότητες, κάνοντας τα γεγονότα που περικλείουν τη δημιουργία του "Ellengæst" ένα ακόμα εμπόδιο σε μια μπάντα της οποίας η ύπαρξη απειλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Το μοναδικό της στήσιμο και η πεισματική άρνησή της να υποκύψει σε μουσικές νόρμες ίσως μπερδέψει τον απλό μουσικό καταναλωτή. Ωστόσο, ο πυρήνας των Crippled Black Phoenix — οι Greaves, Kordic, Taylor και Stanley — θριαμβεύουν στο αντισυμβατικό, παραμένονας σταθερά μοναδικοί και απροσδιόριστοι. Αντίστοιχα, ο Greaves πιστεύει ότι αυτή η ενσάρκωση των Crippled Black Phoenix είναι η πιο δυνατή μέχρι στιγμής. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια ακόμα δραματική αλλαγή για να το αποδείξει.

«Ήταν το καλύτερο πράγμα που μπορούσε να μας συμβεί» λέει. «Πριν, υπήρχε αυτό το σύννεφο δράματος που μας ακολουθούσε. Πάντα γινόταν κάτι. Όταν αυτό έφυγε, και έφυγαν και τα άτομα έξω από την μπάντα που ήταν μέρος αυτού, τελείωσε το δράμα, εγώ και η Helen ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις. Απλά προχωρήσαμε, δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη φορά. Στην δεύτερη φάση των ηχογραφήσεων, απλά νιώθαμε απελευθερωμένοι. Ξέραμε, ότι αυτό θα γίνει τέλειο. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις πιθανότητες. Αισθανόμαστε ανανεωμένοι».

Δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "Ellengaest" παρακάτω.

crippled-black-phoenix-ellengaest-cover


1. House Of Fools (7:52)
2. Lost (8:11)
3. In The Night (8:38)
4. Cry Of Love (5:46)
5. Everything I Say (7:21)
6. (-) (1:51)
7. The Invisible Past (11:26)
8. She’s In Parties (3:51)

  • SHARE
  • TWEET