Η επιστροφή των Conception

Οι σπουδαίοι Νορβηγοί progressive metallers επανασυνδέονται και κυκλοφορούν νέο EP

01/05/2018 @ 18:16

Μια από τις πιο σπουδαίες και ιδιαίτερες μπάντες της metal μουσικής, οι Νορβηγοί Conception επανασυνδέονται, 21 χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, "Flow".

Έκτοτε τα μέλη της μπάντας ασχολήθηκαν με άλλα project, με τον τραγουδιστή Roy Khan να γίνεται γνωστός ως frontman των Kamelot και τον κιθαρίστα Tore Ostby να κυκλοφορεί δυο εξαιρετικά άλμπουμ με τους Ark.

Ο Khan (που αφήνοντας τους Kamelot επέστρεψε στην Νορβηγία), ο Ostby, ο Ingar Amlien κι ο Arve Heimdal αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν εκ νέου τους Conception, ενώ τρέχουν καμπάνια μέσω της πλατφόρμας Pledge Music για να συλλέξουν τα απαραίτητα χρήματα ώστε να κυκλοφορήσουν νέο υλικό. Η απόφαση της μπάντας να κάνει τα πάντα μόνη της ήταν ομόφωνη από όλα τα μέλη της, ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της μουσικής της, ενώ ήδη συνεργάζονται μα μια ομάδα επαγγελματιών που πιστεύει πολύ στην επιστροφή τους, με σκοπό να συλλεχθούν τα χρήματα για να κυκλοφορήσει ένα EP το φθινόπωρο.

Ο Khan δήλωσε: «Είναι πολύ ωραίο που είμαστε πάλι μαζί. Ο ισχυρός δεσμός που έχουμε δημιουργεί μια δυνατή βάση για δημιουργία. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τη νέα μας μουσική, η οποία νιώθουμε ότι δείχνει μια ανάπτυξη αλλά ακόμα φέρει την υπογραφή των Conception», ενώ ο Ostby συμπλήρωσε πως «μπορώ μόνο να συμφωνήσω με τον Roy. Ήταν μια εμπειρία που μας εξέπληξε όλους μας το να συναντηθούμε ξανά μουσικά και να δούμε που μας οδήγησε αυτό.»

Η πολύ ευχάριστη αυτή είδηση έχει κάνει τους οπαδούς της μπάντας να ανυπομονούν.

  • SHARE
  • TWEET