Οι Chvrches καταρρίπτουν τo στερεότυπo του «καλού κοριτσιού»

Ακούστε το νέο single των Σκωτσέζων από το επερχόμενο "Screen Violence"

14/07/2021 @ 14:02

Οι Chvrches έδωσαν στη δημοσιότητα το πιο πρόσφατο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους.

Συγκεκριμένα, το τρίο από τη Σκωτία αποκάλυψε το "Good Girls", του οποίου το video clip μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Το κομμάτι, που διαδέχεται τη συνεργασία της alternative μπάντας με τον Robert Smith των Cure, θα περιέχεται στο "Screen Violence" που θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου.

Σχολιάζοντας τη θεματική του "Good Girls", το οποίο καταπιάνεται με την ανατροπή κοινωνικών στερεοτύπων, η frontwoman του σχήματος Lauren Mayberry δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο εναρκτήριος στίχος (σ.σ. "killing your idols is a chore") ήταν κάτι που έγραψα αφού άκουσα κάποιους φίλους μου να διαπληκτίζονται για την σύγχρονη κατάσταση του να αγαπάς καλλιτέχνες οι οποίοι αποδεικνύονται προβληματικοί. Μου έκανε κακή εντύπωση το που έφταναν μερικοί για να δικαιολογήσουν τους ήρωές τους, καθώς και πως αυτό συνδεόταν με τις δικές μου εμπειρίες από τον κόσμο.

Οι γυναίκες οφείλουν να πρέπει να δικαιολογούν διαρκώς το δικαίωμά τους να υπάρχουν και να διαπραγματεύονται για τον δικό τους χώρο. Μας λένε πως άσχημα πράγματα δεν συμβαίνουν στα καλά κορίτσια. Αν επιβάλλεις στον εαυτό σου περιορισμούς ώστε να γίνεις αποδεκτή και να εκπληρώσεις το ιδανικό αυτό, θα είσαι καλά, λένε, αλλά αυτό δεν ισχύει με τίποτα».

  • SHARE
  • TWEET