Μηνύει εκ νέου τους Soundgarden η Vicky Cornell

Αφορμή στάθηκε η προσφορά της μπάντας για εξαγορά των δικαιωμάτων που της αντιστοιχούν

18/02/2021 @ 12:59

Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, η Vicky Cornell, μήνυσε εκ νέου τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden.

Aφορμή ήταν η προσφορά της μπάντας για εξαγορά των πνευματικών (και εκδοτικών) δικαιωμάτων που της αντιστοιχούν, η οποία σύμφωνα με την πλευρά της Cornell ήταν απαράδεκτα χαμηλή.

Συγκεκριμένα, όπως μαρτυρούν τα έγγραφα, η προσφορά των Kim Thayil, Matt Cameron, και Hunter Benedict Shepherd δεν ξεπερνά τα 300.000 δολλάρια, με την Cornell να απαιτεί, μέσω της μήνυσης, δικαστική εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των Soundgarden, συμπεριλαμβανομένων και του merchandise καθώς και μελλοντικών κερδών από τυχόν περιοδείες.

Επιπρόσθετα, το νομικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στο United States District Court του Seattle, δηλώνει πως η προσφορά δεν αναλογεί καν του ποσού που αποκόμισε η χήρα Cornell από τις master ηχογραφήσεις των Soundgarden το 2018. Γίνεται αναφορά επίσης στο γεγονός, όπως υποστηρίζεται, πως η προσφορά που πραγματοποίησε η μπάντα έπεται αυτής που έλαβε η μπάντα από επενδυτή, που επιθυμεί να αποκτήσει, αντί 16 εκατομμυρίων δολλαρίων, το σύνολο των δικαιωμάτων της δισκογραφίας της.

Η Vicky Cornell υποστηρίζει επίσης πως η μήνυση καταφθάνει έπειτα από δύο αντιπροτάσεις της προς την μπάντα, ενώ υπενθυμίζουμε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα αδημοσίευτων τραγουδιών από το 2019.

Πρόσφατα, η Cornell αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της πως όλο το ακυκλοφόρητο υλικό των Soundgarden θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Η αποκάλυψη αυτή, διαδέχεται την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου διασκευών του Cornell, "No One Sings Like You Anymore" για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Δείτε επίσης:

Kim Thayil: «Η συναυλία στη μνήμη του Chris Cornell έμοιαζε με ανοιχτή πληγή»

  • SHARE
  • TWEET