Chris Caffery στο Rocking: «Kομήτης του Χάλεϋ, πανδημία και περιοδεία Savatage»

Ο Αμερικανός κιθαρίστας μίλησε στον Χρήστο Καραδημήτρη για τους Trans-Siberian Orchestra, τον Paul O'Neill και το μέλλον των Savatage

17/12/2020 @ 14:01

Με αφορμή την επερχόμενη live stream συναυλία των Trans-Siberian Orchestra, ο Chris Caffery παραχώρησε στο Rocking και τον Χρήστο Καραδημήτρη μία συνολικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Αμερικανός κιθαρίστας μίλησε ανοιχτά για την δύσκολη πραγματικότητα στην εποχή της πανδημίας, τα πλάνα των Trans-Siberian Orchestra, την κυκλοφορία άλμπουμ που έχει δημιουργήσει ο αείμνηστος Paul O'Neill, όπως το περίφημο project Romanov σε συνεργασία με τον Jon Oliva, τα δικά του σχέδια για το μέλλον και τέλος, παρουσίασε τα δεδομένα για μια ενδεχόμενη νέα επανασύνδεση των Savatage, για ζωντανές εμφανίσεις αλλά και νέο άλμπουμ.

Κλείνοντας την συνέντευξη, ο Caffery ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουν συμβεί τρελά πράγματα. Ζούμε την πιο τρελή χρονιά της ζωής μας. Εάν έχουμε μια πανδημία κάθε εκατό χρόνια, τότε ίσως σε είκοσι -ακριβώς είκοσι- από την τελευταία φορά που είδαμε τους Savatage να περιοδεύουν, να ξαναδούμε μια περιοδεία τους. Είναι σαν τον κομήτη του Χάλεϋ, υπάρχει κομήτης του Χάλεϋ, πανδημία και περιοδεία Savatage. Πράγματα που δεν συμβαίνουν πολύ συχνά στην ζωή σου, αλλά μπορεί να ξανασυμβούν.»

Οι Savatage περιόδευσαν για τελευταία φορά το 2002 στα πλαίσια προώθησης του τελευταίου στούντιο άλμπουμ "Poets Αnd Madmen" και εμφανίστηκαν στην Αθήνα στις 26 Ιανουαρίου, σε μια αξέχαστη βραδιά για όσους τυχερούς βρέθηκαν στο γήπεδο μπάσκετ του Σπόρτινγκ.

Η διάρκειας 90 λεπτών live stream συναυλία των Trans-Siberian Orchestra θα περιλαμβάνει το εξαιρετικό "Christmas Eve and Other Stories" στην ολότητά του και πρόκειται να μεταδοθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 8 PM EST (ώρα Ελλάδος στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου). Εισιτήρια για το event διατίθενται στο tsolivestream.com.

Διαβάστε ακόμη:
«A Buyer's Guide»: Savatage
«10»: Τραγούδια για τον Paul O' Neill
Wacken Open Air 2015: Savatage & Trans-Siberian Orchestra, Γερμανία, 30/07/15
Συνέντευξη Jon Oliva: «Όταν πέθανε ο Criss οι Savatage έγιναν Trans-Siberian Orchestra. Απλά, δεν είχαμε τα κότσια να αλλάξουμε το όνομα εκείνη την περίοδο»

  • SHARE
  • TWEET