«Διαφωνώ με την άποψη πως το heavy metal είναι μουσική της εργατικής τάξης»

Ταξική ανθρωπογεωγραφία από τον Bruce Dickinson

04/12/2017 @ 11:03

Σε συνέντευξή του με αφορμή την πρόσφατη αυτοβιογραφία του "What Does This Button Do?", ο Bruce Dickinson μίλησε για τα σχολικά του χρόνια στο Oundle, ένα γνωστό αγγλικό οικοτροφείο και τα στερεότυπα του heavy metal.

 Όταν ο δημοσιογράφος εξέφρασε την άποψη πως τα οικοτροφεία θεωρούνται σχολεία της μεσαίας κοινωνικής τάξης ενώ το heavy metal μουσική της εργατικής, ο Dickinson πήρε το λόγο:

«Δεν είμαι καθόλου σίγουρος γι΄αυτό. Δε νομίζω πως τα είδη της μουσικής μοιράζονται σε κοινωνικές ομάδες. Για παράδειγμα, όλοι νόμιζαν πως με το punk ασχολούνται μόνο τα εργατικά, λαϊκά στρώματα μέχρι που έγινε γνωστό πως σε αρκετές punk μπάντες παίζουν ακόμα και… πλουσιόπαιδα. Για την ακρίβεια πολλές τέτοιες μπάντες είχαν στις τάξεις τους μεσαίας τάξης ή και αριστοκράτες αναρχικούς. Προφανώς, βέβαια, υπήρχαν και πολλοί από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα».

Και συνεχίζοντας:

«Δεν είμαι από τους τύπους που θα ξεκινούσε ταξικό πόλεμο στη μουσική. Δεν είμαι πρόθυμος να ξεκινήσω ταξική ανάλυση γιατί πιστεύω πως είναι μια μαλ… Οι άνθρωποι προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα και κατευθύνσεις. Τα χρήματα δεν μπορούν να μπλέκονται σε αυτές τις κουβέντες».

  • SHARE
  • TWEET