Brian May: «Εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν»

Ο κιθαρίστας των Queen και διδάκτωρ της Αστροφυσικής μιλάει για την ζωή εκεί έξω...

29/09/2017 @ 17:35

Κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης στο Jonesy's Jukebox, ο κιθαρίστας των Queen και διδάκτωρ της Αστροφυσικής, Dr. Brian May ρωτήθηκε για το τί πιστεύει σχετικά με την ύπαρξη ζωής και αλλού, πέραν από τον πλανήτη μας:

«Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να μην υπάρχει, κι αυτό δεν είναι η συνήθης άποψη. Δεν είναι πολλοί οι αστρονόμοι που θα συμφωνούσαν μαζί μου».

Και συνεχίζει: «Αλλά αυτό που έχει κολλήσει στο μυαλό μου είναι... σκεφτείτε την εξίσωση Drake που μας δίνει την πιθανότητα της ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Το πρόβλημα με αυτήν την εξίσωση είναι ότι κανείς δεν ξέρει τις τιμές των μεταβλητών της [γέλια]. Θα μπορούσε να δίνει μηδέν!».

Αλλά εν τέλει δίνει κάποιες ελπίδες στους λάτρεις των πράσινων φίλων από τον Άρη: «Αν τελικά αυτή η εξίσωση δίνει έστω και μια απειροελάχιστη πιθανότητα, τότε, δεδομένου του πλήθος των συστημάτων πλανητών στο γνωστό σύμπαν, θα υπάρχει ζωή εκεί έξω, σίγουρα. Αλλά δεν παύει να είναι πιθανό να είμαστε οι μόνοι!».

«Όλα τα αποτελέσματα στις γονιδιακές έρευνες συνηγορούν στο ότι όλοι μας προερχόμαστε από ένα γεγονός. Και πιθανώς όλα τα θηλαστικά προέρχονται από το ίδιο ένα γεγονός. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι δεν συνέβη πάνω από μία φορά. Πόσο πιθανό είναι αυτό το γεγονός; Δεν γνωρίζω!»

  • SHARE
  • TWEET