Metal ενάντια της βίας στη Λευκορωσία (video)

Η προσπάθεια έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση της διεθνούς metal κοινότητας

18/08/2020 @ 13:16

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κατάσταση στο εσωτερικό της Λευκορωσίας έχει λάβει έκρυθμες διαστάσεις, έπειτα από το συντριπτικό ποσοστό (κοντά στο 80%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα) με το οποίο επανεκλέχθηκε ο ηγέτης, αδιάκοπα από το 1994, της χώρας, Λουκασένκο, εν μέσω αντιδράσεων και καταγγελιών περί νοθείας από την αντιπολίτευση.

Έκτοτε, οι μαζικές διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, με επίκεντρο το Μινσκ, είναι διαρκείς, έχοντας ως κύριο αίτημα την εκ νέου διεξαγωγή εκλογών, με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού αναβρασμού, ήρθε στη δημοσιότητα, ένα video, στο οποίο metal μουσικοί της χώρας επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη γύρω από τις εξελίξεις.

Η περιγραφή του video, ξεκαθαρίζει τους σκοπούς των συγκροτημάτων, αναφέροντας πως:

«Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο προσπαθεί να διατηρήσει την δύναμή του με άλλη μια εκλογική απάτη, αξιοποιώντας αστυνομία και στρατό, επιτιθέμενος εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

Χιλιάδες πολιτών έχουν συλληφθεί, χτυπηθεί, βασανιστεί και εξευτελιστεί κατά την κράτησή τους από τις αρχές. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί.

Μουσικοί από την Λευκορωσία ζητούν από την διεθνή metal κοινότητα να γνωστοποιήσει τις πληροφορίες γύρω από την βία και την αδικία που εξελίσσονται αυτή την στιγμή στο κέντρο της Ευρώπης, υποστηρίζοντας έτσι τους πολίτες της χώρας που τιμωρούνται σκληρά επειδή ζητούν δίκαιες εκλογές.

Στεκόμαστε ενωμένοι!».

Στην περιγραφή αναφέρονται και σύνδεσμοι στους οποίους προτρέπονται οι θεατές να καταφύγουν για να ενημερωθούν για την υπάρχουσα κατάσταση.

Στο video, εμφανίζονται μουσικοί από μπάντες όπως οι God’s Tower, Hok-Key, Dymna Lotva, Batka Neman, Sakrament να καλούν με προσωπικά μηνύματα την διεθνή metal κοινότητα να μην μείνει αμέτοχη στην μάχη της ενημέρωσης, ενάντια στην κρατική προπαγάνδα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

  • SHARE
  • TWEET