Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Mgla και Akercocke

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες του εντυπωσιακού double bill

02/09/2016 @ 11:05

Το Death's Black Descent φέτος ανοίγει το φάσμα του αγκαλιάζοντας διαφορετικούς ήχους δίνοντας το στίγμα του για πιθανόν μελλοντικές του εκδόσεις οι οποίες θα θέλαμε να αγκαλιάζουν όλες τις πτυχές του ήχου, εξ ου και ο τίτλος του εξ'αρχής.

Στις 13 Ιανουαρίου 2017 στο Kyttaro Club της Αθήνας και στις 14/1 στο 8ball club της Θεσσαλονίκης.

Το μεγαλύτερο απωθημένο των ημερών μας, η μπάντα που έβγαλε τον καλύτερο δίσκο του 2015 και σίγουρα τον καλύτερο black metal δίσκο που έχουμε ακούσει εδώ και πολλά χρόνια, οι Mgla  (με πάρα πολύ υψηλή θέση στο περσινό Τοπ 20 του Rocking), μαζί με την αρρώστια που λέγεται Akercocke, οι οποίοι στυλιστικά, στιχουργικά αλλά και μουσικά αποτελούν, απο τις πρώτες τους μέρες, την προσωπική μας αδυναμία σε ένα αποκλειστικό double bill μόνο στην Ελλάδα το οποίο ελπίζουμε να γίνει τριπλό... μείνετε συντονισμένοι!

Υποστηριζόμενοι απο τους Κύπριους Temple of Evil που έρχονται για πρώτη φορά Ελλάδα και την μονομελή μπάντα The Dead Creed, το alter ego των death metallers The Psalm.

Λίγα λόγια για κάθε μπάντα.

Akercocke
Έτσι, τελείως αντικειμενικά μιλάμε για την καλύτερη extreme μπάντα εκεί έξω! Τι να λέμε, το artwork στα album τους, τα videoclip τους, οι στίχοι που δεν γίνεται στροφή χωρίς την αναφορά στον Satan/Lucifer κ.τ.λ, τα κοστούμια, μα πάνω απ'όλα ο πιο υπερτέλειος συνδιασμός death-black και progressive, όλα, είναι απερίγραπτο το πόσο τα γουστάρουμε σε αυτή τη μπάντα!!
Μετά την πρόσφατη τους επανασύνδεση φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις όλων των μεγάλων ακραίων φεστιβάλ έξω και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα τους έχουμε στη χώρα μας!
"Rape of the Bastard Nazarene" η κατραπακιά το 1999 όντας ένας από τους πιο ακραίους δίσκους που είχαμε ακούσει τότε... αλλά το "Goat of Mendes" που ακολούθησε δύο χρόνια μετά ήταν αυτό που έκανε τους πάντες να τους προσκηνήσουν κάνοντας το άνοιγμα και σε πιο "εναλλακτικό" κοινό με το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ "Choronzon". Τα ρrogressive στοιχεία γίνονται εντονότερα και οδηγούν στον πιο πειραματικό τους δίσκο "Words..." ο οποίος αποθεώνεται από κριτικούς και τύπο. Βουτιά και πάλι με το "Antichrist" στα γυναικεία στήθη, τους τράγους και το αρκουδέικο death/black με το prog να παραμένει, διακριτικότερα όμως, πριν το διάλειμμα τους το 2012 μέχρι φέτος!
Τα νέα της επανσύνδεσής τους έφεραν σατανικά χαμόγελα ανα τον κόσμο, με τα μεγαλύτερα-πιο ενημερωμένα φεστιβάλ να σπεύδουν να τους παραχωρήσουν μία απο τις πρώτες τους θέσεις του line up τους. (Πότε θα πάμε Maryland deathfest ρε γαμώτο;;;)
Στη χώρα μας θα έρθουν με νέο album το οποίο περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε!

Mgla
Δημιουργήθηκαν στην Πολωνία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από τον M. γνωστός στους underground κύκλους του orthodox black metal είτε με τη δραστηριότητα του με τις cult κυκλοφορίες των "εταιριών" που έτρεχε είτε με τις δουλειές του με τους Mgla και τους Kriegsmaschine.
Πιστοί στις αρχές του underground μέχρι το 2008 είχαν κυκλοφορήσει μόνο ΕP's, demo και split.
Οι μυημένοι στους προαναφερθέντες κύκλους γνώριζαν τη μπάντα σαν τη καλύτερη αντιπρόσωπο του είδους ώσπου ήρθε το "Exercises in Futility" το 2015 το οποίο τους έβαλε σε κάθε playlist των απανταχού metallers. Ένα κατόρθωμα καθώς δεν έχουν παρεκκλίνει καθόλου των αρχών τους και της μουσικής τους κατεύθυνσης, αλλά απολύτως κατανοητό καθώς μιλάμε για την τελειότητα σε όλο της το μεγαλείο μέσα σε 40 περίπου λεπτά που διαρκεί το album. Πραγματικά, πόσες φορές το έχεις βάλει στο repeat; Πόσα albums πλέον το πετυχαίνουν αυτό;
Η ανάγκη να τους δούμε live από την πρώτη μέρα που το ακούσαμε ήταν επιτακτική, και σχεδόν δύο χρόνια μετά από προσπάθεια να βρεθούν οι κατάλληλες ημερομηνίες μιας και μιλάμε για τη μπάντα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στις μέρες μας αυτό επιτυγχάνεται!

Οι Temple of Evil έχουν δημιουργηθεί στα μέσα του 2008 στην Λευκωσία της Κύπρου και κυμαίνονται στον ήχο του black metal. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει το 1ο της έργο τον Ιανουάριο του 2016 το οποίο έχει βαπτισθεί ως ‘’The 7th Awakening’’ μέσω της Deathhammer Records, το οποίο θα παρουσιάσουν ζωντανά στην χώρα μας για πρώτη φορά στις συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι συστάσεις τους από τη μεγαλόνησο είναι οι καλύτερες και περιμένουμε με αγωνία να τους δούμε!

Οι The Dead Creed είναι το alter ego των The Psalm, μουσική επηρεασμένη από μοναστηριακή και ασκητική ζωή. Η προσπάθεια μετάδοσης του vibe μοναστηριακής τελετής με συμβατικά όργανα. Σίγουρα το τελετουργικού χαρακτήρα οπτικοακουστικό αποτέλεσμα που βγαίνει στα live των The Dead Creed αποτελεί το καταλληλότερο άνοιγμα για το Death's Black Descent III.

Εισιτήρια των 20€ στα γνωστά 3 σημεία σε κάθε πολή με την προπώληση να ξεκινάει αμέσως μετά το μεγάλο μας φεστιβάλ του Σεπεμβρίου Doom Over Greece II: Novembre / Mourning Beloveth / Ereb Altor / Isole / Shores of Null / The Temple (fb event: https://www.facebook.com/events/1204485376231398/)

Αθήνα:
Eat Metal Records - Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια - 213 0378553
Metal Era - Εμμανουήλ Μπενάκη 22, 21 0330 4133
No Remorse Records - Γαμβέτα 4, 21 0383 0981

Θεσσαλονίκη:
Τicket House (Musicland) - Μητροπόλεως 102, 2310 264880
Empire (CDs DVDs,Accessories,Movies - Tο σπίτι του DVD) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 15 , 231 023 1983 (Δώρο ερωτικό DVD με κάθε εισιτήριο!!!)
The Nephilim Metal Musicstore - Πατριάρχου Ιωακείμ 17

Ηλεκτρονικά με paypal ή κάρτα στο link.
http://krisisproductions.eventbrite.com/
Προπώληση 20€, ξεκινάει στα φυσικά σημεία από τις 12 Σεπτεμβρίου.
Στην είσοδο το εισιτήριο θα κοστίζει 25€

  • SHARE
  • TWEET