Ένα documentary για τον Andre Matos

Δείτε το trailer του "Andre Matos – Maestro Do Rock"

09/06/2020 @ 12:01

Ως γνωστόν, ο σπουδαίος Andre Matos απεβίωσε τον Ιούνιο του 2019.

Από το 2018 όμως, είχε ξεκινήσει η δημιουργία ενός documentary γύρω από πολλές πτυχές της ζωής και της σπουδαίας καριέρας του Βραζιλιάνου τραγουδιστή.

Το "Andre Matos – Maestro Do Rock" όπως θα ονομάζεται το documentary, θα κυκλοφορήσει, σύμφωνα με απόφαση της οικογένειάς του, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, ημερομηνία που ο Matos θα έκλεινε τα 50 του χρόνια.

Σκηνοθετημένο από τον Anderson Bellini, το documentary θα βασίζεται, πέρα από μια πεντάωρη συνέντευξη του Matos, σε ακυκλοφόρητες σκηνές από την προσωπική του ζωή και πορεία, ενώ θα περιλαμβάνει και δηλώσεις σημαντικών καλλιτεχνών του χώρου.

Μετά τον θάνατο του, η οικογένεια του καλλιτέχνη αποφάσισε να παραδώσει στους δημιουργούς του documentary υλικό από το προσωπικό αρχείο του Matos ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να προβληθεί, ως φόρος τιμής στην κληρονομιά του, αλλά και να δώσει μια εικόνα στους οπαδούς του για την εκτός σκηνής προσωπικότητά του.

Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.

Η οικογένεια του Βραζιλιάνου, δήλωσε τα εξής σχετικά με το εγχείρημα αυτό:

«Όταν μάθαμε για τον εν λόγω φόρο τιμής, όλοι μας, αποφασίσαμε να διαθέσουμε κάθε μέσο για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί το απόλυτο documentary για την ζωή και το έργο του.

Για αυτόν τον λόγο παρείχαμε φωτογραφίες και video του Andre από τις οικογενειακές μας στιγμές, κάτι τόσο σπάνιο που κανείς δεν είχε δει μέχρι τώρα. Παρακολουθούμε στενά την διαδικασία ώστε ό,τι προκύψει να είναι ακριβές, αληθινό και με την ποιότητα που θα αναμενόταν από κάτι με το όνομα του Andre Matos.

Ήταν το είδος του καλλιτέχνη που δεν συναντάς σήμερα. Ήθελε να εκθέτει την καλλιτεχνική του δουλειά αλλά όχι την προσωπική του ζωή. Επειδή λοιπόν ήταν τόσο προσεκτικός σε αυτό, είμαστε σίγουροι πως οι οπαδοί του θα συναντήσουν πολλές εκπλήξεις».


Στο documentary θα εμφανιστούν μιλώντας και οι εξής μουσικοί μεταξύ άλλων:

Kai Hansen (Helloween), Alex Holzwarth (Rhapsody / ντράμερ στον πρώτο δίσκο των Angra), Sascha Paeth (παραγωγός and συνεργάτης του Andre Matos στο Virgo project), Rafael Bittencourt (Angra), Luis Mariutti (Shaman, ex-Angra), Andre Bastos (ιδρυτικό μέλος των Angra), Andre “Zaza” Hernandes (κιθαρίστας στο προσωπικό σχήμα του Matos καθώς και στους πρώιμους Angra), Kiko Loureiro (ex-Angra, Megadeth), Felipe Machado (Viper), Yves Passarell (Capital Inicial, ex-Viper).

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ έναν οδηγό δισκογραφίας για τα καλλιτεχνικά σχήματα του Matos, και εδώ, τον προσωπικό φόρο τιμής του Χρήστου Καραδημήτρη μέσω της προσωπικής του στήλης.

 

  • SHARE
  • TWEET