Alice In Chains: Συναυλία προς τιμήν τους από πληθώρα εκλεκτών καλεσμένων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της βράβευσης της μπάντας με το Founders Award

19/11/2020 @ 13:07

Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες, οι θρυλικοί Alice In Chains θα λάβουν τον Δεκέμβριο το βραβείο Founders Award από το Museum Of Pop Culture του Seattle.

Η εκδήλωση, θα μεταδοθεί διαδικτυακά στην 1η Δεκεμβρίου μέσω Facebook και του καναλιού του Amazon Music στο Twitch.

Επιπρόσθετα, αυτές τις μέρες έγινε γνωστό πως στα πλαίσια της βράβευσης, θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία προς τιμήν της μπάντας με πληθώρα σπουδαίων καλεσμένων.

Συγκεκριμένα, πέραν της εμφάνισης της ίδιας της εμβληματικής grunge μπάντας, στην συναυλία θα συμμετέχουν οι Metallica, Billy Corgan, Mastodon, Corey Taylor, Ann και Nancy Wilson (Heart), Dave Navarro και Chris Chaney (Jane's Addiction), Duff KcKagan, Fishbone, Krist Novoselik (Nirvana), Kim Thayil (Soundgarden), Mark Lanegan, Dallas Green (City Of Colour), Taylor Hawkins (Foo Fighters), Pearl Jam, Chris Degarmo (Queensryche), Les Claypool, Sammy Hagar, Tom Morello αλλά και ο ηθοποιός Robert Downey Jr. μεταξύ άλλων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξει και η πρώτη δημόσια εμφάνιση της κόρης του Chris Cornell, Lilly.

O Jerry Cantrell, ιθύνων νους των Alice In Chains, σχολίασε:

«Είναι ξεχωριστό το συναίσθημα να λάβουμε το βραβείο Founders Award στη γεννέτειρα μας στο Seattle. Μας τιμάει ιδιαίτερα να μας συνοδεύσουν τόσοι εκλεκτοί φίλοι, γνωστοί και μουσικοί μας ήρωες για να παίξουν τα κομμάτια μας. Ελπίζω ο κόσμος που θα δει την εκδήλωση να την ευχαριστηθεί όπως και εμείς όταν την στήναμε!

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν για τη διεξαγωγή μιας live-stream συναυλίας σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Η μουσική έχει τη δύναμη να ενώνει, να γιατρεύει και να εμπνέει. Είναι όλα όσα έχουμε. Ας συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να εορτάζουμε αυτό που χορταίνει την ψυχή».

Ο ντράμερ Sean Kinney πρόσθεσε:

«Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο ντεμπούτο μας σκέφτηκα πως, ωραία θα ολοκληρώσουμε ένα δίσκο, θα δώσουμε ό,τι έχουμε και θα ελπίσουμε για το καλύτερο. Τώρα, 30 χρόνια μετά, να συνθέτουμε ακόμη, να περιοδεύουμε αλλά και να λαμβάνουμε αυτό το βραβείο, είναι τρομερό! Είμαστε αδέρφια με όλη την τρέλα που κουβαλάμε. Αυτό είναι και για τον Layne (Staley) και τον Mike (Starr) και για εμάς τώρα. Ανυπομονούμε να βγούμε σε περιοδεία μόλις τελειώσει αυτή η κολασμένη περιοδεία!»

  • SHARE
  • TWEET