Warrior Soul, Maybeshewill, Shora, And Also The Trees, Nurse With Wound και Deine Lakaien στην Αθήνα το 2009

13/11/2008 @ 05:52
Τις ακόλουθες συναυλίες ανακοίνωσε η Alterground (www.myspace.com/alterground), εμπλουτίζοντας έτσι το συναυλιακό πρόγραμμα του 2009.

SHORA [Genf, Switzerland]
+ YNDI HALDA [Canterbury, UK]


Αμφότεροι αποτελούν σπουδαία μέλη της κοινότητας του Post-Rock και από τα σημαντικότερα ονόματα της Γηραιάς Ηπείρου! Έρχονται για 1η φορά στην Ελλάδα πάνω στην καλύτερη στιγμή τους και με ολοκαίνουρια επερχόμενα άλμπουμ στις αποσκευές τους. Οι Ελβετοί Shora έχουν στο ενεργητικό τους το περίφημο Malval, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του είδους εντός της τελευταίας 10ετίας, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους απολαύσει κανείς live γιατί οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Οι Βρετανοί Yndi Halda μόλις τέλειωσαν την Αμερικανική περιοδεία τους και ο πρόσφατος δίσκος τους σκοτώνει! Αναμένεται να είναι μια μοναδική βραδιά, ένα δυσεύρετο double bill - δυναμίτης που δύσκολα χάνεται...

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ GAGARIN 205* - ΕΙΣΟΔΟΣ: € 32 (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΠΡΩΤΑ 200), € 35 (ΠΡΟΠ.-ΤΑΜΕΙΟ)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
SHORA: www.shora.com - www.myspace.com/shoraband
YNDI HALDA: www.yndihalda.com - www.myspace.com/hyndihalda


MAYBESHEWILL [Leicester, UK]
+ DATURAH [Frankfurt, Germany]


Δύο από τα καλύτερα νέα συγκροτήματα του Ευρωπαϊκού Post-Rock, αμφότερα με νέα άλμπουμ, μαζί επί σκηνής! Οι Βρετανοί Maybeshewill είναι συμπατριώτες των 65DaysOfStatic αλλά κι η μοναδική μπάντα που μπορεί άνετα να συγκριθεί μαζί τους! Με μια εξαιρετική δισκογραφία και σειρά sold out συναυλιών σε Ευρώπη και Ιαπωνία, έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα. Όπως άλλωστε και οι Γερμανοί Daturah, που υπόσχονται να σαρώσουν τα πάντα, δεδομένου πως το φετινό άλμπουμ τους (cd ή διπλό βινύλιο) τα σπάει κανονικά. Μια νύχτα καθ' όλα εκρηκτική κι ένα double bill φουλαρισμένο στην αδρεναλίνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ AN CLUB* - ΕΙΣΟΔΟΣ: € 26 (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΠΡΩΤΑ 200), € 28 (ΠΡΟΠ.-ΤΑΜΕΙΟ)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
MAYBESHEWILL: www.myspace.com/maybeshewont
DATURAH: www.daturah.de - www.myspace.com/daturah


AND ALSO THE TREES [Midlands, UK]
+ KATHARINE BLAKE (THE MEDIAEVAL BAEBES, MIRANDA SEX GARDEN) & NICK MARSH (FLESH FOR LULU)[London, UK]


Το 2009 συμπληρώνουν 30 ολόκληρα χρόνια δράσης κι έρχονται στην Αθήνα! Συγκρότημα με άκρως σημαντική παρουσία και στενά συνδεδεμένη με τις ημέρες της εύθραυστης ομορφιάς των αρχών των 80Άs, τους Cure, τους Joy Division, τους Chameleons, τον John Peel. Έχουν να επιδείξουν μια εξαιρετική δισκογραφία, αλλά κι ένα σπουδαίο ολοκαίνουριο άλμπουμ με τίτλο (Listen For) The Rag & Bone Man. Οι And Also The Trees αποτελούν ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην μουσική ιστορία κι ο πολυαναμενόμενος ερχομός τους στην χώρα μας ένα μοναδικής σημασίας γεγονός.Γεγονός που γίνεται ακόμα σημαντικότερο με την εμφάνιση για 1η φορά στην Ελλάδα της Katharine Blake! Μια γυναικεία περσόνα μεγάλου βεληνεκούς, που ήταν η ιδρύτρια και αρχηγός των μεγάλων Miranda Sex Garden, ηρώων της Dream Pop / Goth Rock την περίοδο 1988-2000! Αμέσως μετά, σχημάτισε τις The Mediaeval Babes, ένα από τα πλέον γοητευτικά και καλά κρυμμένα μυστικά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στις μέρες μας, αφού πρόκειται για ένα μοναδικό choral group που αποτελείται από 9 πανέμορφες νεράιδες που παίζουν κρυφτούλι με το Ethnic Fusion, την Μουσική του Μεσαίωνα και τον Παγανισμό! Η Katharine Blake θα μας παρουσιάσει και δείγματα από το ολοκαίνουριο προσωπικό άλμπουμ της, στο οποίο συμμετέχει και ο Nick Marsh, τραγουδιστής και αρχηγός των Flesh For Lulu, εξεχόντων εκπροσώπων του Βρετανικού Gothic Punk κατά τη δεκαετία του '80. Και ο Nick Marsh -με ολοκαίνουριο, υπέροχο κι άκρως μελαγχολικό άλμπουμ και λίγο μετά το τέλος της περιοδείας του με τους φοβερούς The Pogues- θα βρίσκεται επί σκηνής την σπουδαία αυτή βραδιά! Μια βραδιά που αναμένεται να κλέψει τις καρδιές μας για αρκετό καιρό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 [DOORS OPEN @ 21:30]
@ GAGARIN 205* - ΕΙΣΟΔΟΣ: € 30 (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΠΡΩΤΑ 200), € 35 (ΠΡΟΠ.-ΤΑΜΕΙΟ)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
AND ALSO THE TREES: www.andalsothetrees.co.uk - www.myspace.com/andalsothetreesofficial
KATHARINE BLAKE: www.myspace.com/katharineblake
THE MEDIAEVAL BAEBES: www.myspace.com/mediaevalbaebes
MIRANDA SEX GARDEN: www.myspace.com/mirandasexgarden
NICK MARSH: www.myspace.com/nickmarshmusic
FLESH FOR LULU: www.myspace.com/fleshforlulumusic


NURSE WITH WOUND [London, UK]

Ένα από τα 3 σημαντικότερα σχήματα που γεννήθηκαν ποτέ στην ιστορία της Industrial/Experimental/Dark Ambient μουσκής, μαζί με τους Throbbing Gristle και τους Current 93! Οι Nurse With Wound διαγράφουν μια συναρπαστικά μοναχική πορεία από τη δύση της δεκαετίας του Ά70 έως τις μέρες μας, έχοντας να επιδείξουν μια αχανή δισκογραφία αποτελούμενη από σπουδαία άλμπουμ και πολύτιμα συλλεκτικά αποκτήματα.. Συμπληρώνοντας 30 ολόκληρα χρόνια δράσης, ο Steven Stapleton και η σουρεαλιστική συμμορία του έρχονται για 1η φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική ζωντανή εμφάνιση που αναμένεται να βουτήξει στα άδυτα ενός δίχως όρια σκοτεινού ηχητικού τοπίου. Μια μοναδική, συγκλονιστική συναυλία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 [DOORS OPEN @ 21:30]
@ ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE* - ΕΙΣΟΔΟΣ: € 35 (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΠΡΩΤΑ 300), € 38 (ΠΡΟΠ.-ΤΑΜΕΙΟ)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
NURSE WITH WOUND: brainwashed.com/nww - www.myspace.com/babssantini


WARRIOR SOUL [New York, USA]
+ SACRED MOTHER TONGUE [Northampton, UK]


Ένα από τα πλέον θρυλικά Hard Rock - Heavy Metal συγκροτήματα των τελευταίων 15 ετών! Επανέρχονται δριμύτεροι με αιώνιο μπροστάρη τον Kory Clarke, φυσιογνωμία μυθική για όσους γνωρίζουν. Με ήχο «βρώμικο» που αναπνέει ανάμεσα στα εικονίσματα των The Stooges & MC5, άκρως πολιτικοποιημένοι και με ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ που φέρει τον τίτλο Chinese Democracy σαμποτάροντας ανοιχτά τους Guns N' Roses -κυκλοφόρησε φυσικά πριν από το δικό τους!- οι Warrior Soul έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα προκειμένου να μας χαρίσουν μια εκρηκτική ζωντανή εμφάνιση. Νωρίτερα επί σκηνής, μία από τις καλύτερες νέες metal bands της Βρετανίας, οι Sacred Mother Tongue που μόλις κυκλοφόρησαν το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους. Μια νύχτα πνιγμένη στην αδρεναλίνη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ AN CLUB* - ΕΙΣΟΔΟΣ: € 26 (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΠΡΩΤΑ 200), € 28 (ΠΡΟΠ.-ΤΑΜΕΙΟ)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
WARRIOR SOUL: www.myspace.com/warriorsoulinfo
SACRED MOTHER TONGUE: www.myspace.com/sacredmothertongue


DEINE LAKAIEN full electric live band [Munich, Germany]

Avant-Garde ολκής, προχωρημένες ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες, εύθραυστη Darkwave αισθητική, Experimental Ambient προσέγγιση και πεντάμορφες μελωδίες από έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους. Οι Deine Lakaien συμπληρώνουν 20 ολόκληρα χρόνια μιας σπουδαίας παρουσίας στα άβατα της μελαγχολίας. Επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία με full band επί σκηνής, για ένα ανεπανάληπτο electric live show στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού!

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ GAGARIN 205* - ΕΙΣΟΔΟΣ: € 30 (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΠΡΩΤΑ 300), € 35 (ΠΡΟΠ.-ΤΑΜΕΙΟ)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
DEINE LAKAIEN: www.deine-lakaien.com - www.myspace.com/deinelakaien

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET