Wardrum, Spitfire και Disharmony «ανεβαίνουν» στο Κύτταρο

Όλες οι λεπτομέρειες για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο

24/10/2017 @ 18:59

Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, αναγνωρίζοντας και προσπαθώντας να αναδείξει την ελληνική heavy metal σκηνή, προχωρά στη διοργάνωση ενός live event στον ιστορικό χώρο του Κυττάρου!

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου με τιμή εισόδου 7€.

Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν είναι τα ακόλουθα (με σειρά εμφάνισης):

Disharmony

Οι Disharmony είναι μια heavy metal μπάντα από την Αθήνα, η οποία αγαπά να συνδυάζει διάφορες μουσικές επιρροές, χωρίς να ακολουθεί πιστά τις «επιταγές» του είδους.

Παλιότερα η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο "Shades Of Insanity" (2014, Noisehead Records), το οποίο έχει κερδίσει έναν μεγάλο αριθμό «καλών» και «θαυμάσιων» κριτικών σε όλο τον κόσμο, ενώ «άνοιξε» συναυλίες για μεγάλα ξένα συγκροτήματα όπως οι θρυλικοί Sanctuary και οι Arch Enemy στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ / συναυλίες.

Αυτή τη στιγμή το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο της CD του με τίτλο "The Abyss Noir" (Απρίλιος 2017, GrimmDistribution) και προετοιμάζεται να το προωθήσει με ζωντανή παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ παράλληλα, εργάζεται ήδη για το διάδοχο του "Abyss Noir".

Αυτή η συναυλία θα είναι το αναμενόμενο, για τους φίλους της μπάντας, πάρτι κυκλοφορίας του "Abyss Noir".

Spitfire

Οι Spitfire είναι από τα παλαιότερα και πιο γνωστά συγκροτήματα της heavy metal στην Ελλάδα, με αναρίθμητους φίλους και οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 1984 με τη δημιουργία του στην Αθήνα κι έκτοτε ένας θρύλος χτίστηκε γύρω από το όνομα τους.

To 1987 κι ενώ ο τραγουδιστής της μπάντας Ντίνος Κωστάκης βρίσκεται σε κώμα έπειτα από τροχαίο, κυκλοφορεί το 1ο τους άλμπουμ με τίτλο "First Atack" από την ΕΜΙ.

Ακολουθεί μεγάλη επιτυχία με εμφανίσεις τους στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο ενώ πραγματοποιούνται συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με συνεργαζόμενους τραγουδιστές. Δυστυχώς όμως στο τέλος της χρονιάς το σχήμα διαλύεται...

Το 1990, έπειτα από προσπάθειες του Ηλία Λογκινίδη η μπάντα επανασυστήνεται με νέα μέλη, αλλά λόγω νομικών προβλημάτων που προέκυψαν με την EMI η μπάντα εμφανίζεται με το όνομα Speed Fire και πραγματοποιεί μια ιστορική εμφάνιση στο Ρόδον που ηχογραφείται  και κυκλοφορεί από την Μολόν Λαβέ Records με παλιά και νέα τραγούδια το οποίο γίνεται ανάρπαστο κι εξαντλείται πολύ σύντομα.

Ακολουθεί μια -σχεδόν εικοσαετής- περίοδος όπου οι αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας είναι πάρα πολλές με αποτέλεσμα να γίνονται πολλές συναυλίες χωρίς όμως να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ.

Φτάνοντας στο 2009, επιτέλους κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο "Die Fighting" από την Emotion Art όπου εμπεριέχει τραγούδια  που όλη αυτή την περίοδο έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Ξεκινάει μια νέα εποχή για τη μπάντα με πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, με σημαντικότερες αυτές που συμμετείχαν, με μεγάλα συγκροτήματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Scorpions, Saxon, Wasp...

Σημαντικός σταθμός στην ιστορία της μπάντας είναι η κυκλοφορία και προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ρήγα το 2013, με τίτλο "Back To Zero" που περιγράφει την ιστορία και φέρνει σε επαφή ανθρώπους που δεν είχαν ιδωθεί για πάνω από 30 χρόνια...

Σήμερα είναι στη διαδικασία ηχογράφησης του νέου τους άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 και γι αυτό το λόγο δεν πραγματοποιούν -για πάνω από χρόνο- εμφανίσεις.

Wardrum

Οι Wardrum είναι ένα από τα πιο πετυχημένα heavy metal συγκροτήματα που μας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη.

Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 και ήδη τον Απρίλιο του επόμενου έτους (2011) κυκλοφορούν από την Steel Gallery Records το "Spadework" που το κοινό το λατρεύει. Το ταξίδι τους ξεκινά με πολύ μεγάλες προσδοκίες και υποχρεώσεις, πράγμα που αναγκάζει τον πρώτο τους τραγουδιστή Piero Leporale να αποχωρήσει και πολύ σύντομα να αντικατασταθεί από τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Το 2012 κυκλοφορούν το 2ο τους άλμπουμ με τίτλο "Desolation" και ψηφίζονται από το κοινό σε δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις αναγνωστών το «Δεύτερο Καλύτερο Συγκρότημα της Χρονιάς για το 2013».

Το 2013 ακολουθεί η κυκλοφορία του άλμπουμ "Messenger" ενώ το 2016 κυκλοφορεί το εξαιρετικό "Awakening" με εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και τον τύπο. Το μοναδικό έντυπο του χώρου Metal Hammer στην κριτική της κυκλοφορίας αναφέρει πως «...πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές μπάντες της τελευταίας δεκαετίας» ενώ πολλά διαδικτυακά μέσα χαρακτηρίζουν το άλμπουμ από «Δίσκος του μήνα/της Χρονιάς/της δεκαετίας» έως «ένας από τους καλύτερους δίσκους της Heavy Metal, ου έχει ποτέ γραφτεί».

Όλα τα χρόνια πραγματοποιούν εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Θεωρώ πως για πρώτη διοργάνωση συναυλίας και ειδικά για το χώρο του ελληνικού heavy metal είναι ένα εξαιρετικό line up και είναι δεδομένη η προσέλευση του κόσμου.

Στόχος μας είναι να βάλουμε το «λιθαράκι» μας σαν υπάλληλοι του Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα μια σκηνή που ποτέ δεν είχε την προσοχή που της αξίζει ενώ διαπρέπει στον κόσμο χωρίς εμείς οι κάτοικοι αυτή της χώρας να γνωρίζουμε έστω και ελάχιστα γι’ αυτήν!

Wardrum Spitfire Disharmony

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET