Triptykon, Anaal Nathrakh και Alcest αυτή την Κυριακή στο Κύτταρο

30/09/2010 @ 11:25
Tomas Gabriel "Warrior" Fischer! Ζωντανός θρύλος στο χώρο του ακραίου metal και του metal γενικότερα. Ο άνθρωπος που έβαλε για τα καλά μια χώρα σαν την Ελβετία στον παγκόσμιο χάρτη του extreme metal. Ηγετική φυσιογνωμία των Hellhammer και Celtic Frost, με τους οποίους μεγαλούργησε και θεμελίωσε το οικοδόμημα που αποκαλούμε Bback metal (του οποίου τις βάσεις είχαν θέσει νωρίτερα οι μεγάλοι Venom).

Αν και οι Celtic Frost ήταν ένα ακραίο σχήμα (ιδίως την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν), εν τούτοις ο Warrior, ως ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα που ήταν (και συνεχίζει να είναι), δε δίστασε να πειραματιστεί και να κυκλοφορήσει διαφορετικά album μεταξύ τους, διχάζοντας εν μέρει τους οπαδούς τους. Παρ' όλα αυτά, οι Celtic Frost κατάφεραν και παραμένουν εώς και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και επιδραστικότερα σχήματα του ιδιώματος (με πρώτους και καλύτερους μαθητές τους, τους Obituary)! Και όταν δυστυχώς αναγκάστηκε να διαλύσει το σχήμα, μετά τη δεύτερη επαναδραστηριοποίησή του, λόγω έντονων προβλημάτων με τον τότε νέο drummer του σχήματος, Franco Sesa, δεν το έβαλε κάτω, αλλά επανήλθε δριμύτερος, με μία νέα μπάντα, τους Triptykon, έχοντας στο πλευρό του τον κιθαρίστα Viktor Santura (Dark Frotress, ex Celtic Frost, Noneuclid, Crom), τον drummer Norman Lonhard  (ex Fear My Thoughts) και την νεόφερτη Vanja Slajh στο μπάσο, οι οποίοι, απ' ό,τι φάνηκε και από το ντεμπούτο τους, "Eparistera Daimones", είναι άξιοι συνεχιστές της βαριάς κληρονομιάς των Celtic Frost.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου οι Triptykonθα βρίσκονται στη χώρα μας, για μία μοναδική και χορταστική εμφάνιση στην Αθήνα, στο Κύτταρο Live, που θα περιλαμβάνει υλικό τόσο από τους Triptykon, όσο και από τους Celtic Frost!

Μαζί τους θα βρίσκονται οι Άγγλοι Anaal Nathrakh, το project-σχήμα που έχουν δημιουργήσει οι Mick Kenney και David Hunt (τραγουδιστής των Benediction), με τον ακραίο black-death-grind ήχο τους, που και αυτοί δε διστάζουν να πειραματιστούν, ιδίως στο θέμα των φωνητικών, στα οποία ο David τα καταφέρνει εξίσου καλά, τόσο στα σκισμένα και death growls, όσο και στα καθαρά-μελωδικά, έτοιμοι να σπείρουν τον όλεθρο και να σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Τέλος, τη συναυλία θα ανοίξουν οι Γάλλοι Alcest (που αποτελούνται κυρίως από τα πρώην μέλη ενός ακόμα ποιοτικού σχήματος που δεν υφίσταται πλέον, των Amesoeurs), σε σαφέστατα πιο χαλαρούς ρυθμούς, που εντυπωσιάζουν τον ακροατή άμεσα με την ιδιαίτερα πετυχημένη μίξη τους ανάμεσα στο black metal, το progressive και το post rock και που κατά κάποιο τρόπο τον παραπέμπουν σε μπάντες όπως Opeth και Anathema. Ένα σχήμα που ακόμα και αν δεν το ξέρετε, πρέπει να το ακούσετε!

Triptykon (Switzerland)
Anaal Nathrakh (England)
Alcest (France)

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 - Αθήνα - Κύτταρο Live


Ώρα έναρξης: 19:30
Τιμή εισιτηρίου: 32 Ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων
Αθήνα: Ticket House - Rock City - Metal Era
Θεσσαλονίκη: Musicland
On-line: www.ticketpro.gr
  • SHARE
  • TWEET