Τρεις δίσκοι των Pink Floyd στο Top-15 των ελληνικών charts

06/12/2010 @ 10:16
Τι και αν έχουν περάσει σχεδόν 17 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου τους studio δίσκου; Η διαχρονική αξία των Pink Floyd αποτυπώνεται πλήρως στον πίνακα με τις τρέχουσες πωλήσεις δίσκων στη χώρα μας. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις δίσκοι του θρυλικού group φιγουράρουν στις 15 top επιλογές του κοινού για τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, το "Dark Side Of The Moon" βρίσκεται στην πέμπτη θέση του συγκεντρωτικού πίνακα των πωλήσεων (δηλαδή του πίνακα που περιλαμβάνει τόσο τις εγχώριες, όσο και τις διεθνείς κυκλοφορίες). Μία θέση πίσω του ακολουθεί το "The Wall" (το οποίο από τον Οκτώβριο ο Roger Waters παρουσιάζει ολόκληρο στις συναυλίες του), ενώ στη 15η θέση βρίσκουμε το "Wish You Were Here". Είναι χαρακτηριστικό πως ο πιο πρόσφατος από τους τρεις δίσκους, το "Wall", κυκλοφόρησε πριν από... 31 χρόνια!

Η κυριαρχία όμως των Floyd στα ελληνικά charts έχει και συνέχεια: Στην 42η θέση συναντούμε τη συλλογή "Echoes, The Best Of Pink Floyd", ενώ στην 67η τη νέα δουλειά των Orb, στην οποία συμμετέχει ο David Gilmour (κιθαρίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd).

Αναλυτικά, τα charts μπορείτε να δείτε εδώ.
  • SHARE
  • TWEET