Θες να χαλαρώσεις; Άσε το rock και πιάσε τον Giuseppe Verdi

Αυτά είναι τα αποτελέσματα νέας έρευνας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

22/06/2015 @ 22:09
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αναμεταδίδεται από το βρετανικό The Independent, αν θες να χαλαρώσεις πρέπει να ακούσεις Giuseppe Verdi και να αφήσεις στην άκρη τη rock, την pop και την jazz.

Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να αντικρούσει, εν μέρει, την έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland, για την οποία σας μιλήσαμε πριν δύο ημέρες και υποστήριζε πως η ακραία metal μουσική βοηθάει την καταπολέμηση του θυμού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Peter Sleight του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η αργή μουσική με κύκλο επαναληψιμότητας των δέκα δευτερολέπτων έχει εμφανή ηρεμιστική επίδραση στους ακροατές, καθότι συντονίζεται με τη φυσική συχνότητα των κυμάτων της αρτηριακής πίεσης, η οποία είναι, επίσης, δέκα δευτερόλεπτα.

Η μουσική του Verdi, μαζί με τα αργά σημεία της Ενάτης Συμφωνίας του Beethoven και τις άριες της όπερας "Turandot" του Giacomo Puccini, αποτελούν κάποιες από τις μουσικές με τη μεγαλύτερη ηρεμιστική επίδραση -όλες τους πλούσιες σε κύκλους των δέκα δευτερολέπτων.

Οι μετρήσεις της πίεσης του αίματος στέλνονται στον εγκέφαλο με κάθε κτύπο της καρδιάς. Ωστόσο, ο εγκέφαλος στέλνει πίσω στην καρδιά τα σήματα ελέγχου με δύο διαφορετικά νεύρα που λειτουργούν σε διαφορετικές ταχύτητες. Τα δύο αυτά νεύρα συμπέφτουν μόνο κάθε δέκα δευτερόλεπτα!

Η εν λόγω μελέτη παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα στο Βρετανικό Συνέδριο της Καρδιαγγειακής Κοινότητας στο Manchester.
  • SHARE
  • TWEET