Therion: Τhe “phantoms of the opera” live in Greece

12/07/2004 @ 06:31
Το Metal δεν υπήρξε ποτέ ξανά τόσο ορχηστρικό! Κάθε live των Therion αποτελεί ένα συγκλονιστικό οπτικοηχητικό γεγονός! Φανταστείτε ημίγυμνους γεροδεμένους μακρυμάλληδες metal heroes στην πρώτη γραμμή του πυρός να επιδίδονται σε βιρτουόζικες επιδείξεις οργανοπαικτικής τεχνικής και άρτιου headbanging, όσο στο πίσω μέρος της σκηνής αρχοντικά ντυμένες πανέμορφες σοπράνο και επιβλητικοί τενόροι να ανεβοκατεβαίνουν τις κλίμακες ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!

Αν ζούσε σήμερα ο Wagner είναι σίγουρο ότι θα τους έδινε την ευχή του! Ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους φανατικούς του είδους, αυτή είναι μια εμπειρία που πρέπει να την ζήσετε!


Oι Therion για περισσότερο από μία δεκαετία αποδεικνύουν την επιδεξιότητά τους στην ανάμειξη της metal με στοιχεία της κλασσικής μουσικής. Η μπάντα μπορεί με ευκολία να παράγει εκρηκτικά μεταλλικά riffs, επικές μελωδίες, συμφωνικά στοιχεία και πολύπλοκες, πολυδιάστατες χορωδίες, όλα από τα οποία είναι τοποθετημένα με απόλυτη συρροή.

Mε τη νέα τους κυκλοφορία, ένα διπλό άλμπουμ που περιέχει τα δύο άλμπουμ "Lemuria" και "Sirius B", οι Therion αναδεικνύουν το μουσικό τους ταλέντο επιτυχώς: ποτέ ξανά τα άλμπουμ των Therion δεν συνδύασαν τις σκληρότερες όψεις των πρώτων χρόνων της μπάντας με τις εντυπωσιακές νέες προοπτικές. Περισσότεροι από 170 μουσικοί, τραγουδιστές και χορωδοί ασχολήθηκαν με την παραγωγή των δίσκων "Lemuria" and "Sirius B" και οι ηχογραφήσεις διήρκησαν περισσότερο από εννιά μήνες. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μουσικό ταξίδι μέσα από νέα μουσικά μονοπάτια, βαθιά συναισθήματα και καταπληκτικές μελωδίες.

Η μπάντα σχηματίστηκε από τους Christofer Johnsson, Peter Hansson και Oskar Forss το 1987 με το όνομα Blitzkrieg. Το 1988 τα ιδρυτικά μέλη άλλαξαν το όνομα του γκρουπ τους σε Therion και ξεκίνησαν να ηχογραφούν αρκετά demos και το MLP "Time Shall Tell". Το ντεμπούτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Therion, με τίτλο "Of Darkness..." κυκλοφόρησε το 1991 και έφερε στην μπάντα τις πρώτες επιτυχίες. Έχοντας αρχίσει ως μία Death Metal μπάντα που φιλοδοξούσε να πειραματιστεί και να επεκtείνουν τον ήχο τους, οι Therion ανέπτυξαν το στυλ τους χρόνο με το χρόνο και κυκλοφόρησαν αρκετά πρωτοποριακά άλμπουμς μεταξύ των ετών 1991 και 1996. Μετά από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας - με τον Christofer να παραμένει το μόνο ιδρυτικό μέλος - οι Therion κυκλοφόρησαν το "Theli" το 1996, το οποίο θεωρείται ως το breakthrough άλμπουμ τους. Εκείνη την περίοδο οι Therion ήταν έτοιμοι να περιορίσουν τα Death Metal στοιχεία τους και να δώσουν έμφαση σε μοντέρνους και εξωτικούς ήχους.

Το "Vovin", το άλμπουμ των Therion που έχει πουλήσει τα περισσότερα αντίτυπα (πάνω από 125.000 κόπιες), κυκλοφόρησε το 1998. Η εξέλιξη στον ήχο είχε φτάσει σε νέα ύψη, γεγονός το οποίο επέτρεψε στην μπάντα να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά μία συμφωνική ορχήστρα. Εξαιτίας νέων προβλημάτων στην σύνθεση του γκρουπ, ο Christofer ηχογράφησε το CD με την βοήθεια κάποιων studio μουσικών και θεωρεί ως σήμερα το "Vovin" προσωπικό του δίσκο. Το "Deggial" ανέδειξε σε μεγαλύτερο βαθμό το νέο στυλ της Συμφωνικής Μetal Όπερας του Christofer. Με τα νέα μέλη Kristian και Johann Niemann oι Therion ξεκίνησαν την πρώτη τους περιοδεία μαζί με τους Voivod και τους Flowing Tears. Ένα χρόνο αργότερα οι Therion εξέδωσαν το "Secret Of The Runes", το πρώτο θεματικό άλμπουμ της μπάντας με θέματα που επικεντρώνονταν σε Βόρειους Μύθους και τη Σκανδιναβική Μουσική. Το 2002, οι Therion γιόρτασαν τα 15α γενέθλια τους με την ηχογράφηση του live αλμπουμ τους "Live In Midgard" και αμέσως μετά ξεκίνησαν να γράφουν νέο υλικό το οποίο συμπεριέλαβαν στο διπλό άλμπουμ "Lemuria" / "Sirius B".

Σάββατο 2 Οκτωβρίου Υδρόγειος - Θεσσαλονίκη
Κυριακή 3 Οκτωβρίου Ροδον - Αθήνα

Ώρα έναρξης: 20:30

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET