The Black Heart Procession και Soft Machine έρχονται στην Αθήνα

23/02/2011 @ 11:03
Οι The Black Heart Procession γράφουν τα πιο σπαρακτικά τραγούδια στον Πλανήτη... Βουτηγμένα σε ένα λυρικό σκότος μιας απερίγραπτης γοητείας, πιο εύθραυστα από αυτά των Tindersticks ή του Nick Cave, εξακολουθούν να παίζουν κρυφτούλι με τη θλίψη, την απομόνωση και την απόγνωση, εθίζοντάς μας πλήρως στον επικίνδυνα όμορφο κόσμο τους.

Το εξαιρετικό, κλασικό άλμπουμ τους "The Spell" στοιχειώνει ακόμα τις νύχτες μας, ενώ το "Six" ανήκε στις καλύτερες κυκλοφορίες των τελευταίων δύο ετών! Μετά τις δύο διαδοχικές ζωντανές εμφανίσεις τους το 2009, επιστρέφουν για μία και μοναδική, άκρως ιδιαίτερη συναυλία: θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin, έτσι όπως ουδέποτε τους έχουμε αντικρίσει! Πρόκειται για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων που οι The Black Heart Procession θα πραγματοποιήσουν σε αυστηρά επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις, με την Αθήνα να έχει την τιμή να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τους. Είναι ένα special stripped down show, στο πλαίσιο του οποίου οι δύο «αρχηγοί», Pall Jenkins και Tobias Nathaniel, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά με έναν τρόπο που αναμένεται να μας ταρακουνήσει συθέμελα... Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως συνυπάρχουν και στους μεγάλους alternative ήρωες Three Mile Pilot, οι οποίοι επανασυνδέθηκαν μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, προσφέροντάς μας το "The Inevitable Past Is the Future Forgotten", ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2010 για λογαριασμό της περίφημης ετικέτας Temporary Residence... Το Σαββατόβραδο της 21ης Μαϊου οι The Black Heart Procession «ξεγυμνώνονται» και στέκουν απολύτως εκτεθειμένοι μπρος στα μάτια μας...   

The Black Heart Procession
Για πρώτη φορά στην ιστορία τους: Special stripped down show!
Οι δύο μεγάλες περσόνες των The Black Heart Procession και Three Mile Pilot, Pall Jenkins και Tobias Nathaniel, απολύτως εκτεθειμένοι στο κοινό!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 (doors open @ 21:00)
@ Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205, Στάση Μετρό «Πλ. Αττικής», τηλ.: 210-8547600-1)

- Προπώληση (διαθέσιμη επί τρίμηνο: από τέλη Φεβρουαρίου μέχρι ανήμερα της συναυλίας ή εξάντλησης των εισιτηρίων): 25 ευρώ
- Πώληση στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής (ανήμερα της συναυλίας): 30 ευρώ



Soft Machine [Canterbury, Kent, England]

Οι απόλυτοι ήρωες όσο και κεντρικοί πρωταγωνιστές της περίφημης σκηνής του Canterbury, οι άνθρωποι που έγραψαν κι εξακολουθούν να γράφουν λαμπρή ιστορία, απελευθερώνοντας ένα μοναδικά εκρηκτικό fusion φτιαγμένο από art rock, experimental, psychedelia, jazz-rock & avant-garde, έρχονται στην Αθήνα πάνω στην επέτειο 45 ετών από την ίδρυσή τους - δημιουργήθηκαν το 1966 και πήραν το όνομά τους από το ομώνυμο βιβλίο του William S. Burroughs.



Αποτέλεσαν το πλέον πρωτοποριακό σχήμα από καταβολής του progressive rock και μια από τις πρώτες πραγματικά underground μπάντες της βρετανικής ψυχεδέλειας, ανοίγοντας ιδανικά το δρόμο τόσο σε σχήματα-ορόσημο που ακολούθησαν, όπως οι Caravan, Gong και Matching Mole, όσο και στις εξαιρετικά επιτυχημένες μετέπειτα προσωπικές πορείες μελών τους, όπως ο μεγάλος Robert Wyatt ή ο Kevin Ayers κι ο Daevid Allen. Το 1968 ήταν η αποκλειστική support band των Jimi Hendrix Experience, ενώ κατάφεραν ήδη από πολύ νωρίς να εισχωρήσουν στη σφαίρα του μύθου -αν και στα επίσημα credits δεν αναφέρθηκαν ποτέ, η αλήθεια είναι πως οι Soft Machine ήταν αυτοί που ηχογράφησαν ως backup band δύο από τις συνθέσεις του ντεμπούτο άλμπουμ του Syd Barrett, "The Madcap Laughs", το Μάη του 1969- και μέχρι σήμερα έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον τέσσερα άλμπουμ-αριστούργηματα: "The Soft Machine Volume One" (1968), "Volume Two" (1969), "Third" (1970), "Fourth" (1971).

Οι προσωπικότητες που κατά καιρούς αποτέλεσαν μέλη των Soft Machine στην ιστορική πορεία τους, διάρκειας σχεδόν μισού αιώνα, ήταν πολλοί - στους προαναφερθέντες προσθέστε ακόμα τον θρυλικό οργανίστα Mike Ratheridge, τον κιθαρίστα Andy Summers (Police), τον μεγάλο σαξοφωνίστα Elton Dean (απεβίωσε το 2006), τον εξαίρετο μπασίστα Hugh Hopper (αποχαιρέτησε τα εγκόσμια προ διετίας, χτυπημένος από λευκαιμία) κι ακόμα τον Jack Bruce αυτοπροσώπως, που σημάδεψε με το μπάσο του το άλμπουμ "Land Of Cockayne" (1981). Στην Αθήνα αναμένεται να εμφανιστούν ως κουαρτέτο, έχοντας στις τάξεις τους μουσικούς πρώτου μεγέθους που ανήκουν στην πρώτη «φουρνιά» της μεγάλης μουσικής κολλεκτίβας κι εξακολουθούν μέχρι τις μέρες μας να χαράσουν ανάγλυφα την ιστορική πορεία των Soft Machine: John Marshall (drums - στις τάξεις τους από το 1972, ενώ υπήρξε και μέλος των Soft Works, Nucleus), Roy Baddington (ηλεκτρικό μπάσο - στις τάξεις τους από το 1973, ενώ υπήρξε και μέλος των Delivery, Soft Works, Nucleus), John Etheridge (ηλεκτρική κιθάρα - στις τάξεις τους από το 1975, ενώ υπήρξε και μέλος των Soft Works, Dick Heckstall-Smith & John Etheridge Group), Theo Travis (σοπράνο & άλτο σαξόφωνο, φλάουτο, λούπες, ηλεκτρονικά εφέ - «κάλυψε το κενό» του Elton Dean, υπήρξε μέλος ή/και στενός συνεργάτης των Gong, Robert Fripp, Porcupine Tree, The Tangent, Bill Nelson, Bass Communion, No-Man, Harold Budd, John Foxx, Burnt Friedman, Dave & Richard Sinclair κι επί σειρά ετών πολυβραβευμένος συνθέτης και leader δικού του group).

Τα περισσότερα είναι μάλλον περιττά: τούτο το πρώτο Σαββατόβραδο του Νοέμβρη, μύθοι πραγματικοί θα 'ρθουν κοντά μας, μύθοι απ' τα παλιά...

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 (doors open @ 21:00)
Χώρος διεξαγωγής, πληροφορίες για εισιτήρια & έναρξη προπώλησης προς ανακοίνωση.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET