Τα πρώην μέλη των Kyuss μετονομάστηκαν σε Vista Chino επειδή δεν είχαν τα λεφτά να διεκδικήσουν τα δικαιώματα του ονόματος

11/09/2013 @ 11:10
Η μπάντα του Brant Bjork και του John Garcia άλλαξε το όνομά της σε Vista Chino επειδή δεν είχε τις οικονομικές δυνατότητες να διεκδικήσει δικαστικά το όνομά Kyuss από τον Josh Homme.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Homme δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν τα πρώην μέλη του συγκροτήματος χρησιμοποιούσαν το όνομα Kyuss Lives για τις συναυλίες τους, από το 2010 και μετά, αλλά η στάση του άλλαξε όταν αποφάσισαν να ηχογραφήσουν καινούργια μουσική. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν το όνομά τους σε Vista Chino και να κυκλοφορήσουν τον φετινό δίσκο, "Peace".

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Antiquiet, o John Garcia λέει: «Ο Brant κι εγώ το παλέψαμε σκληρά. Στις Η.Π.Α., όμως, μερικές φορές νικάει όποιος έχει περισσότερα λεφτά. Αρχικά πιστεύαμε ότι άξιζε να το παλέψουμε, αλλά φτάσαμε σε ένα σημείο που κρίναμε ότι θα ήταν καλύτερο να σταματήσουμε. Οι δικηγόροι και οι λογαριασμοί μας κόστιζαν πάρα πολλά οπότε αποφασίσαμε, απλά, να αλλάξουμε το όνομά μας.»

«Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να κλέψουμε το όνομα» τονίζει ο Garcia. «Ο Homme ξαφνικά νόμιζε ότι αυτό προσπαθούσαμε να κάνουμε, να αποκτήσουμε τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος. Αυτό ήταν αναληθές. Δεν είχαμε σκοπό να ονομαστούμε Kyuss. Πάντα είχαμε στο μυαλό μας το όνομα Kyuss Lives.»

Ο Brant Bjork ήταν κατηγορηματικός, στην ίδια συνέντευξη: «Έλαβαν χώρα κάποιες παραπλανητικές τακτικές σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία, τα οποία ήταν καθοριστικά στο να πάρει ο Josh το χαρτί. Ο John κι εγώ μπορούσαμε να τον νικήσουμε στο δικαστήριο. Απλά δεν είχαμε τα λεφτά.»
  • SHARE
  • TWEET