Τα αποτελέσματα της τελικής φάσης του Band Festival 2013

23/04/2013 @ 10:59
Το Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας η τελική φάση του Band Festival 2013. And the winners are...

Για 10 συνεχή χρονιά το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, οι συνεργάτες του και -φυσικά- οι πρωταγωνιστές, τα 20 από τα 85 συγκροτήματα που προκρίθηκαν για την Ημιτελική φάση και έπαιξαν στα Live του Band Festival 2013, απέδειξαν ότι ξέρουν να ταρακουνούν ευχάριστα τη μουσική ζωή της Αθήνας, με ωραίες συνθέσεις και δυνατά παιξίματα.

Σε πολύ δυνατούς ρυθμούς, από funk μέχρι metal, κινήθηκαν τα συγκροτήματα που πήραν μέρος στους Ημιτελικούς. Τρεις ημέρες με συνεχείς πρόβες ήχου, με τους μουσικούς να ερμηνεύουν γεμάτοι ενέργεια και κέφι και με την επιτροπή να κρατά τις σημειώσεις της… για να φτάσουμε στο μεγάλο Τελικό, τον 10ο Τελικό από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός του Band Festival.

Deep In The Top

Deep In The Top - live

Η αυλαία της Τελικής Φάσης του Band Festival 2013 έπεσε στις 11:30 το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου με μεγάλους νικητές τους:

Deep In The Top (Α' Βραβείο)
Mairidian (Β΄Βραβείο) - Parthian Shot (Β'  Βραβείο)
Rumors (Γ' Βραβείο)

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποφάσισε ότι έπρεπε να δοθούν δύο δεύτερα βραβεία, αφού θεώρησε τα δύο συγκροτήματα ισάξια και, αν ήταν δυνατόν, θα έδινε βραβεία σε όλους, όσοι έλαβαν μέρος στον Τελικό, αφού όλα τα συγκροτήματα είχαν κατά γενική ομολογία αξιοζήλευτο επίπεδο.

Τα Βραβεία είναι μουσικά όργανα και εξοπλισμός από τον Μουσικό Οίκο Φίλιππος Νάκας, μουσικές παραγωγές από τον εκπαιδευτικό φορέα για creative media SAE και υποτροφίες φοίτησης στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.



H απονομή - όλοι οι νικητές επί σκηνής παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τους Σ. Παναγιωτόπουλο, Λ. Αρνιακό, M. Sagmeister, Κ. Νάκα

Τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στον Τελικό είναι (με σειρά εμφάνισης):

Mairidian
The Spaceguest
Half Note
Parthian Shot
Rumors
Ganzi Gun
Deep In The Top

Στον Τελικό εμφανίστηκε ο μεγάλος κιθαρίστας του fusion Michael Sagmeister μαζί με τους: Κώστα Κωνσταντίνου (μπάσο), Ηλία Δουμάνη (drums).

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, παρουσιαστής του Band Festival 2013, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και κράτησε το κοινό σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια του 4ωρου μαραθωνίου.

Tην επιτροπή του διαγωνισμού στελέχωσαν οι καθηγητές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Κώστας Κωνσταντίνου (μπασίστας, καλλιτεχνικό διευθυντή του τομέα μοντέρνας μουσικής) και Μάνος Αθανασιάδης,  καθηγητής πιάνου και θεωρητικών, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και ο καθηγητής της SAE, μουσικολόγος - μουσικοτεχνολόγος Γιάννης Μαλαφής.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET