Συνεχίζεται η πτώση των πωλήσεων δίσκων στη Μεγάλη Βρετανία

07/01/2011 @ 11:27
Οι πωλήσεις δίσκων στη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία για έκτη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη βρετανική Βιομηχανία Ηχογραφημένης Μουσικής (BPI).

Κατά το 2010, ο συνδυασμός πωλήσεων ψηφιακών και αναλογικών album υπέστη πτώση της τάξεως του επτά τοις εκατό, αφού μειώθηκε από τα 128,9 στα 119,9 εκατομμύρια. Η έκθεση, η οποία παρακολουθεί τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Επίσημη Εταιρεία των chart, έδειξε ότι, παρά τη γενική πτώση, οι πωλήσεις στα ψηφιακά album είχαν αύξηση, και μάλιστα κατά 30 τοις εκατό.

Ο αναλυτής Mark Mulligan δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν μεταβαλλόμενες τάσεις στον τρόπο που καταναλώνεται η μουσική στη Βρετανία, αναφέρουν οι ειδήσεις του BBC. «Το απλό γεγονός είναι ότι οι πωλήσεις των cd μειώνονται πολύ πιο γρήγορα από όσο αυξάνονται οι αντίστοιχες ψηφιακές», είπε συγκεκριμένα.

Οι αναλογικές πωλήσεις των single επίσης κατέρρευσαν, υποχωρώντας το 2010 στο 1,9 από τα 2,5 εκατομμύρια των πωλήσεων του προηγούμενου έτους. Αυτό συμβαίνει παρά τον συνδυασμό ψηφιακής και φυσικής αγοράς, που ξεχώρισε σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων που είχε ποτέ, με 161,8 εκατομμύρια.

Ως συνέπεια των παραπάνω στατιστικών, η βρετανική εταιρεία HMV προ δύο ημερών ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2011 πρόκειται να βάλει λουκέτο σε 60 από τα καταστήματά της σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • SHARE
  • TWEET