Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται ο Duff McKagan

17/12/2010 @ 10:03
Στο χειρουργείο χρειάστηκε να μεταφερθεί ο Duff McKagan (Velvet Revolver, Duff McKagan's Loaded, Guns N' Roses), προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στα ιγμόρεια, μετά την οπή που ανέπτυξε στο χόνδρο του ρινικού διαφράγματός του, ως επιπλοκή από τη χρόνια χρήση κοκαΐνης.

Η σύζυγός του, Susan, γράφει στο προφίλ της στο Twitter: «Αισθάνομαι ευγνώμων και ευλογημένη που ο άντρας μου είναι ζωντανός μέχρι και σήμερα! Παιδιά, μην κάνετε χρήση ναρκωτικών! Πείτε μια προσευχή για τον Duff που εγχειρίζεται στα ιγμόρειά του (έχει μία τρύπα σε μέγεθος μικρού κέρματος μετά από χρόνια κατάχρηση). Πρέπει να ζούμε γνωρίζοντας ότι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την υγεία μας, την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Σε αγαπάμε Duff».

Ο διάσημος μουσικός είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του το 2004 ότι είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον αυτοκαταστροφικό τρόπο ζωής του, μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε στο πάγκρεας. «Έπινα ένα γαλόνι βότκα την ημέρα, έκανα χρήση κοκαΐνης, έπαιρνα ό,τι χάπι έβρισκα μπροστά μου, ηρωίνη... Και στις 10 Μαΐου του 2004 το πάγκρεάς μου εξερράγη. Ο πόνος ήταν όπως στις πολεμικές ταινίες, που λένε «σκότωσέ με. Βγάλε με απ' τη μιζέρια μου». Βγήκα από το νοσοκομείο και ξεκίνησα να κάνω βόλτες με το ποδήλατό μου˙ έτρεμα τόσο πολύ που δεν ήξερα τι να κάνω. Την πρώτη μέρα έκανα βόλτες για οχτώ ώρες. Δεν ήθελα να μείνω στατικός, γιατί αλλιώς θα σκεφτόμουν το ποτό. Κατόπιν γνώρισα τον Benny the Jet, τον δάσκαλό μου. Μου έσωσε τη ζωή, βάζοντάς με στο kickboxing. Είναι η πιο έντονη γυμναστική που υπάρχει. Στο ρινγκ αντιμετωπίζεις τα πάντα που μπορείς να αντιμετωπίσεις στη ζωή. Τώρα γυμνάζομαι έξι μέρες την εβδομάδα κάνοντας kickboxing και σηκώνοντας βάρη... Είμαι ακραίο άτομο».

Σε μία πιο πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Classic Rock το 2009, ο McKagan δήλωνε σχετικά με τη νηφαλιότητά του: «Είχα μία υποτροπή με χάπια το 2005. Ήρθε από το πουθενά. Ήταν επακόλουθο όλων αυτών που έκανα στο παρελθόν. Ο γιατρός μου είχε γράψει Xanax. Υποτίθεται ότι έπρεπε να παίρνω ένα όταν είχα άσχημες κρίσεις πανικού. Τα κουβαλούσα μέσα στην τσάντα μου και αυτό ήταν το πρώτο μου λάθος. Πήρα ένα και την επόμενη μέρα πήρα δύο. Σε μόλις εννέα μέρες είχα φτάσει στα 22. Αυτά παθαίνουν άνθρωποι σαν εμένα».
  • SHARE
  • TWEET