Radiohead: Η δημιουργός του video "Burn The Witch" κατηγορείται για παραβίαση copyright

«Η μπάντα θα έπρεπε να αναζητήσει την συγκατάθεσή μας. Και δεν θα την δίναμε»

16/05/2016 @ 10:04

Το πολυσυζητημένο stop-motion βιντεοκλίπ για το single των Radiohead, "Burn The Witch", έχει -κατ’ ομολογία και της ίδιας της animator, Virpi Kettu- αντλήσει εικαστική έμπνευση από την δημοφιλή βρετανική παιδική σειρά, "Trumpton". Και είναι παραπάνω από φανερή η ομοιότητα χαρακτήρων και σκηνικού.

Πλέον όμως η συγκεκριμένη αναφορά έχει αρχίσει να συζητείται ως υπερβολικά πιστή (αλήθεια, εσείς καταλάβατε ότι η εικόνα δεν αποτελεί καρέ του video των Radiohead, αλλά του παιδικού show των '60s;) και φαίνεται πως η οικογένεια του δημιουργού του "Trumpton" δεν είναι χαρούμενη που κάποιοι από τους χαρακτήρες του παιδικού σόου φαίνεται να παίζουν τελικά σ’ ένα remake του "Wicker Man".

Ο William Mollett, γαμπρός του 95άχρονου Gordon Murray που υπογράφει το "Trumpton", μιλώντας χθες στην Daily Mail, είπε πως η ομοιότητα των μορφών συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων:

«Οι Radiohead θα έπρεπε να είχαν αναζητήσει την συγκατάθεσή μας, καθώς όλο αυτό το βλέπουμε ως κάτι που αμαυρώνει το brand», δηλώνει ο Mollett. «Και δεν είναι κάτι που θα επιτρέπαμε. Θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα copyright άρα πλέον αποφασίζουμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια.»

Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν θα έδειχνε το video στον ίδιο τον Murray, μιας και «θα φρικίαζε».

Δείτε εδώ ένα μέρος της σειράς και κρίνετε ιδίοις όμμασι.

  • SHARE
  • TWEET