Προσωπικό δίσκο με μέλη των Lynyrd Skynyrd σχεδίαζε ο Bon Scott

Ο χαρισματικός frontman δεν ένιωθε πλήρως ικανοποιημένος στους AC/DC

25/11/2013 @ 10:22
Σύμφωνα με τα λόγια του πρώην μπασίστα των AC/DC, Mark Evans, που φιλοξενούνται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Uncut, o Bon Scott δεν αισθανόταν πλήρως ικανοποιημένος στο συγκρότημα και σχεδίαζε μάλιστα να κυκλοφορήσει έναν προσωπικό δίσκο με τη συμμετοχή μελών των Lynyrd Skynyrd.

Το σχετικό απόσπασμα έχει ως εξής:

«Έφυγα από την μπάντα μετά το "Let There Be Rock" και ο Bon έμενε σε εμένα όταν βρισκόταν στο Sidney. Δεν είχε βαρεθεί τη μπάντα, αλλά είχε γίνει περισσότερο σαν δουλειά για εκείνον. Σε μερικές συζητήσεις μου είχε πει πως ήθελε να κάνει έναν προσωπικό δίσκο. Θα ήθελα πολύ να ήμουν στη συνάντηση που το ανέφερε στον Malcolm! Θα έβλεπες το σύννεφο σε σχήμα μανιταριού από την άλλη άκρη της γης. Ο Bon ήταν πάντως επίμονος. Είχε γίνει φίλος με μερικούς από τους Lynyrd Skynyrd και ήθελε να γράψει μαζί τους έναν δίσκο που θα κυκλοφορούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Bon είχε τον Leon Wilkenson (μπασίστα των Lynyrd Skynyrd) σε μεγάλη εκτίμηση. Το γεγονός αυτό θα είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα μέσα στην μπάντα, αλλά το είχε συζητήσει αρκετές φορές μαζί μου. Το σκεφτόταν πολύ σοβαρά.»

Πριν από λίγο καιρό ο Evans είχε αποκαλύψει μέσω του βιβλίου "The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC" ότι οι αδελφοί Young είχαν σκεφτεί κάποια στιγμή σοβαρά να αντικαταστήσουν τον Bon Scott, με τον συγγραφέα του βιβλίου, Jesse Fink, να δηλώνει πως ο Scott θεωρούνταν τόσο αναλώσιμος όσο οποιοσδήποτε άλλος πλην των αδελφών Young.
  • SHARE
  • TWEET