To "Post Pop Depression" είναι πιθανότατα ο τελευταίος δίσκος του Iggy Pop

«Για να κάνεις όντως έναν αληθινό δίσκο, πρέπει να δώσεις τα πάντα σε αυτόν. Η ενέργεια είναι πιο περιορισμένη τώρα»

06/02/2016 @ 18:57

Το "Post Pop Depression", ο νέος δίσκος των Iggy Pop και Josh Homme, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 18 Μαρτίου μέσω της Loma Vista.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Iggy Pop ρωτήθηκε για το τι έπεται του δίσκου αυτού και η απαντησή του ήταν: ​«Νιώθω ότι κλείνει αυτό το κεφάλαιο μετά από αυτόν το δίσκο».

​Δεν απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο ενός άλλου άλμπουμ, αλλά ανέφερε πως το «ένστικτό του» τού είπε ότι αυτός πιθανότατα να είναι ο τελευταίος δίσκος της καριέρας του. ​«Για να κάνεις όντως έναν αληθινό δίσκο, πρέπει να δώσεις τα πάντα σε αυτόν. Η ενέργεια είναι πιο περιορισμένη τώρα. Μπορεί να εκπλαγώ.»​

To "Post Pop Depression", το οποίο τυπικά είναι σόλο δίσκος του Iggy Pop,  κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου, έχοντας επιπλέον τον Matt Helders των Arctic Monkeys στα ντραμς. Η νέα μπάντα θα περιοδεύσει παράλληλα με την κυκλοφορία του δίσκου παίρνοντας μαζί και τους Dean Fertita και Troy Van Leeuwen των Queens of the Stone Age σε πλήκτρα και κιθάρα αντίστοιχα αλλά και τον Matt Sweeney, κιθαρίστα των Chavez.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε διάστημα τριών εβδομάδων στο στούντιο Joshua Tree και το Pink Duck στο Los Angeles. Ο 68χρονος Iggy μιλώντας στους New York Times, δήλωσε πως το θέμα του δίσκου είναι η προχωρημένη ηλικία του. «Τι συμβαίνει όταν περνούν τα χρόνια που μπορούσες να προσφέρεις; Υπάρχει τιμή και σεβασμός; Είχα στο μυαλό μου εμένα και έναν εν αποστρατεία στρατιωτικό» ενώ ο Homme θεωρεί τα τραγούδια ως μια φυσική συνέχεια του κλασικού "Lust For Life" του Iggy, το οποίο μάλιστα πρόβαραν για την περιοδεία!

«Η συμφωνία ήταν να πάμε σε μέρη που κανείς μας δεν είχε ξαναπάει. Οχι όμως να κάνουμε κάτι περίεργο. Θέλουμε να το ακούσει ο κόσμος και να το διασκεδάσει» τα λόγια του Homme.

  • SHARE
  • TWEET