Ποια είναι τα πιο διαδεδομένα ναρκωτικά στα μουσικά φεστιβάλ;

Νέα έρευνα βάζει στο μικροσκόπιο πάνω από 3.000.000 αναρτήσεις στο Instagram και αποκαλύπτει!

08/05/2015 @ 11:37
Τα μουσικά φεστιβάλ του Αμερικανικού Βορρά παραμένουν μέχρι και σήμερα ένοχα για εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως αποδεικνύει πρόσφατη σχετική μελέτη που αποκάλυψε το DrugAbuse.com.

Η ιστοσελίδα αντιπαρέβαλε πάνω από τρία εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram στις οποίες γινόταν αναφορά σε 15 από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ και εξέτασε πώς σε πολλές από αυτές υπήρχε αναφορά και στην χρήση ναρκωτικών. Τα αποτελέσματα -που μπορείτε να τα δείτε κι εσείς στο γράφημα που ακολουθεί- έχουν ταξινομηθεί κατά ουσία και είναι εντυπωσιακά:

ΤΟ 90% (!) όλων των αναφορών μέσω Instagram στο Chili Cook-off των KISS ήταν συνδεδεμένο με χρήση αλκοόλ, ενώ ένα 82% των post που ανέφεραν το Marley Fest συνδέθηκαν με τη μαριχουάνα. Πάνω από 12% των περί Coachella αναφορών σχετίστηκαν με την κοκαΐνη και 5.63% των περί Lollapalooza είχαν σχέση και με οπιούχα.

Το Burning Man φαίνεται να ανακηρύσσεται ο παράδεισος των ναρκωτικών στα μουσικά events, καθώς πλασάρεται εντός της πρώτης τριάδας, με δημόσιες αναφορές για μανιτάρια, κρακ, μεσκαλίνη και (ακόμα, στις μέρες μας) LSD!

Ο πίνακας των αποτελεσμάτων της έρευνας
  • SHARE
  • TWEET