Περαστικά... Ozzy!

29/10/2003 @ 07:25
Η Ευρώπη περίμενε να δει μετά από καιρό τον Ozzy Osbourne επάνω στην σκηνή, αλλά θα πρέπει να κάνει υπομονή γιατί η προγραμματισμένη περιοδεία του αναβλήθηκε. Πρόκειται να ξεκινούσε στις 22 Οκτωβρίου στο Δουβλίνο και να τελειώσει στις 5 Δεκεμβρίου στο Μόναχο, αλλά οι ημερομηνίες άλλαξαν και αναμένεται πλέον να ξεκινήσει στις αρχές τις νέας χρονιάς. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το γνώριζαν, αλλά δεν ήταν μεγάλο μυστικό το ότι κάτι τρέχει... με τον Ozzy. Εδώ και κάμποσα χρονάκια, είτε επάνω στην σκηνή, είτε στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις (The Osbournes), βλέπαμε τον θρυλικό Ozzy να τρέμει, να τραυλίζει και γενικά να μην πατάει γερά στα πόδια του. Εικασίες πολλές, μήπως... αποτέλεσμα της μακροχρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ασθένεια Πάρκινσον, μυϊκή δυσπλασία;

Η απάντηση ευτυχώς είναι... τίποτε από τα παραπάνω! Χάρις τον Dr. Allan H. Ropper, νευρολόγο στο Caritas St. Elizabeth's Medical Center της Βοστόνης, ο Ozzy έμαθε την αιτία της χρόνιας ταλαιπωρίας του και με την βοήθεια θεραπευτικής αγωγής, ήδη φαίνεται, ακούγεται και κινείται καλύτερα από ότι εδώ και αρκετά χρόνια. «Ήταν μία κληρονομική πάθηση από την οικογένεια της μητέρας μου» δήλωσε ο καλλιτέχνης καθισμένος χαλαρά στον καναπέ του σπιτιού του. «Ο τύπος από την Βοστόνη μου σταμάτησε όλα τα παλιά μου φάρμακα, τώρα παίρνω μόνο ένα και δεν τρέμω πια» είπε με έμφαση δείχνοντας το χέρι του.

Μια άσχημη, αλλά προσωρινή, παρενέργεια του φαρμάκου είναι πως στεγνώνει το στόμα του με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η φωνή του, γεγονός που οδήγησε στην παράταση της προγραμματισμένης Ευρωπαϊκή περιοδείας και όπως ο ίδιος δηλώνει σιχαίνεται να απογοητεύει τους οπαδούς του, αναφέροντας πως έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που επισκέφτηκε την γενέτειρά του Αγγλία αλλά τελικά αυτό είναι καλό και όχι κακό νέο!

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο όμορφα αισθάνομαι, είναι σαν κάποιος να έκλεισε ένα διακόπτη και να έδιωξε τον κακό μου εαυτό και το τρέμουλο». Αποδείχθηκε πως αρκετές γυναίκες από την πλευρά της οικογένειας της μητέρας του Ozzy (συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας) είχαν το ίδιο πρόβλημα, αλλά δεν το ανέφεραν στον ίδιο ποτέ. Παρατήρησε το πρόβλημα στα 20 χρόνια του, αλλά δεν έδωσε σημασία μέχρι που χειροτέρεψε και κανένα από τα φάρμακα που έπαιρνε δεν τον βοηθούσε.

Προσπαθούσε εδώ και χρόνια να κρύψει το πρόβλημα του, αλλά ένα βράδυ καθώς έβλεπε μια μαγνητοφωνημένη συνέντευξή του για την εκπομπή "The Tonight Show With Jay Leno" κατάλαβε πως το πρόβλημά του ήταν εμφανές. « Δεν ήξερα πως ήταν τόσο εμφανές το πρόβλημα μου, δεν πρόκειται να εμφανιστώ ξανά στην τηλεόραση γιατί έμοιαζα σαν έναν παρανοϊκό» είπε ο ίδιος. «Έκανα μεγάλες καταχρήσεις στην ζωή μου, αλλά πλέον δεν έχω άλλη επιλογή, έστω και λίγο αλκοόλ να πιω η κατάστασή μου θα χειροτερέψει. Τώρα είμαι μία χαρά, παίρνω ένα χάπι την ημέρα μιάμιση ώρα πριν κοιμηθώ». Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και σύντομα να δούμε τον παλιό καλό Οzzy επάνω στην σκηνή!

Κωνσταντίνος Κατσιάνης

  • SHARE
  • TWEET