Όταν ο Joe Satriani παρέδιδε μαθήματα κιθάρας στον Kirk Hammett

«Ήταν ήδη πάρα πολύ καλός κιθαρίστας», δηλώνει ο Satriani

30/04/2014 @ 13:59
Εκτός από πασίγνωστος βιρτουόζος κιθαρίστας, ο Joe Satriani είναι γνωστός και σαν δάσκαλος σπουδαίων κιθαριστών όπως οι Alex Skolnick, Steve Vai, Rick Hunolt, Larry LaLonde και Kirk Hammett.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Concertfly, μίλησε για την εποχή που παρέδιδε μαθήματα στον lead κιθαρίστα των Metallica, Kirk Hammett.

«Αυτό που είχε ενδιαφέρον στη περίπτωση του Kirk ήταν πως όταν ήρθε σε μένα, ήταν πάρα πολύ καλός κιθαρίστας. Ήταν ήδη lead κιθαρίστας στους Exodus, οπότε μπορούσε να «σρεντάρει». Είχε φοβερό δεξί χέρι, ήξερε τις περισσότερες συγχορδίες, αλλά δεν είχε μάθει πως να παίζει σε ένα περιβάλλον όπου έμαθε όλα τα ονόματα και πως να τα συνδέει.»

«Δουλειά μου ήταν να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι τα δάχτυλά του πήγαιναν ήδη σαν τρελά και να επικεντρωθούμε στις μελωδικές και αρμονικές δυνατότητες που δεν είχε «εκτεθεί». Με άλλα λόγια θα του έδειχνα κλίμακες πάνω στις οποίες κατόπιν θα εξασκούνταν.»

Μιλώντας για την μουσική των Metallica και την πρωτοπορία που έφεραν στον σκληρό ήχο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε αυτά τα τραγούδια, για πρώτη φορά τα solo βασίζονταν σε τέτοιες συγχορδίες, δεν ήταν ούτε blues, ούτε pop, ούτε blues συγχορδίες. Η νέα γενιά είπε «δεν θα είμαστε ψυχεδελικοί, δεν θα είμαστε blues, θα δημιουργήσουμε ένα νέο μονοπάτι στο οποίο θα βάλουμε τα solo, ένα νέο είδος αλληλουχίας συγχορδιών».»
  • SHARE
  • TWEET