Οι Integrity σε λίγες μέρες ζωντανά στην Αθήνα

01/02/2012 @ 10:13
Οι Integrity σχηματίστηκαν το 1988 στο Cleveland του Ohio.

Είναι οι πρώτοι που συνδύασαν το metal / hardcore στον ήχο με «classic horror», «θρησκευτική παράνοια» και «οράματα της Αποκάλυψης» στους στίχους τους μέσα από την εμβληματική προσωπικότητα του τραγουδιστή -και ιδρυτή τους- Dwib Hellion.

Ήταν εμφανής από το πρώτο τους 7" EP, "In Contrast Of Sin" (1990) στη Victory Records, η βίαιη «μαύρη» ενέργεια που εξέπεμπε το συγκρότημα και οδηγούσε τους ίδιους και το κοινό τους προς το σκοτάδι.

Στο πρώτο τους άλμπουμ, "Those Who Fear Tomorrow" (Overkill Records, 1992), οι Integrity αποκρυστάλλωσαν το «σκοτεινό μείγμα» στον ήχο τους και έβαλαν τα θεμέλια για αυτό που αργότερα έγινε γνωστό ως "Holy Terror sound". Ένα στυλ που υιοθέτησαν πολλά συγκροτήματα της πρώιμης, εκείνης, εποχής αλλά και αργότερα.

Την ίδια χρονιά (1992) θα βγούνε σε περιοδεία με τους Neurosis στην Αμερική.
 
Το 1993, μετά από διάφορες αλλαγές στην σύνθεση τους, οι Integrity θα ηχογραφήσουν τη διασκευή "Jimson Isolation" των Negative Approach και θα κάνουν περιοδεία στην Ευρώπη.

Η επόμενη χρονιά θα τους βρει με τον Frank Novinec (Hatebreed, Terror, Ringworm) στην κιθάρα και θα ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για το δεύτερο album, "Systems Overload" (Victory Records, 1995).

Το διάστημα που ακολουθεί θα είναι μια σειρά από αλλαγές στην σύνθεση του συγκροτήματος καθώς και ηχογραφήσεις ("Seasons In The Size Of Days" Victory Records, 1997 & "Integrity 2000" Victory Records, 1999).

Tο 2000 οι Integrity αλλάζουν και τη σύνθεση και το όνομα τους (ονομάζονται πλέον Integ2000) και θα κυκλοφορήσουν ένα split CD (East Coast Empire Records) με τους Fear Tomorrow.

Το 2001 σειρά έχει το album "Closure", ενώ ο Dwib θα ξανα-αλλάξει για ένα μικρό διάστημα το όνομα του συγκροτήματος σε Angela Delamorte.

Το 2003 οι Integrity επιστρέφουν με το album "To Die For" στην Deathwish Inc. και περιοδεύουν σε Αμερική και Ευρώπη. Στην περιοδεία τους αυτήν επισκέπτονται για πρώτη φορά και την Ελλάδα.

Στο μεσοδιάστημα το συγκρότημα θα «πέσει» σε αδράνεια και θα επιστρέψει το 2008 σε περιοδεία με τους Converge και Coliseum. Παράλληλα κυκλοφορούν το album "Walpurgisnacht" (Magic Bullet Records).

Το 2010 έρχεται το "The Blackest Curse" (Deathwish Inc.), το πιο σκοτεινό hardcore album τους, ενώ το 2011 με το 12" EP "Detonate Worlds Plague" (Holy Terror Records) ο Dwib έβαλε τη «σφραγίδα» του στο "Holy Terror sound", με καταιγιστικό metal / hardcore (εποχής Systems Overload) και ψυχωτική «ωμότητα» στα φωνητικά.

Είκοσι χρόνια μετά, και ενώ το «Ρολόι της Αποκάλυψης» μετράει το χρόνο ανάποδα, οι Integrity είναι εδώ για να μας δώσουν ήχους και εικόνες από τις πιο μελανές στιγμές που περιμένουν το ανθρώπινο γένος.

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, οι Integrity θα βρίσκονται στην Αθήνα για ένα μοναδικό live, στην σκηνή του Κύτταρο Live (Ηπείρου 48 & Αχαρνών).

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Endsight.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.
Τιμή εισιτηρίου: 17€.

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House (Πανεπιστημίου 42) & Rhythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74)

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET