Οι House Of Light στις 18 Δεκεμβρίου στο Six D.O.G.S. - Κερδίστε προσκλήσεις!

09/12/2011 @ 09:58
Οι House Of Light είναι ένα indie σχήμα που έχει τη βάση του στο Βερολίνο και προσφάτως μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη. Με ρίζες στη new wave και την '80s pop, τα μέλη τους κατάγονται από Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιταλία. Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται από το συνδιασμό πλούσιων μελωδιών, ψυχεδελικών riff στο πιάνο και την κιθάρα και στίχους που εμπνεύστηκαν από Γάλλους ρομαντικούς και σουρρεαλιστές.

Το ρεπερτόριό τους απαρτίζεται κυρίως από μπαλλάντες, ντίσκο επιρροές και ηλεκτρονική μουσική, πάντα όμως με δυνατή μελωδική υποστήριξη και σκοτεινό ύφος. Όντας γνωστοί για τις ατμοσφαιρικές και απρόβλεπτες εμφανίσεις τους, πειραματιζόμενοι με παλιότερη και σύγχρονη τεχνολογία, τα τραγούδια τους παίρνουν κινηματογραφική έκταση και εντρυφούν σε θέματα που οι περισσότερες μπάντες αγνοούν. Ο πρώτος τους δίσκος, "Electric Odyssey", ερευνά θέματα όπως την αστική αδράνεια, την εσωτερική φύση, τη ματαιότητα και τη δυαδικότητα του πνεύματος.

Μουσικά έχουν συγκριθεί με τους David Bowie, Joy Division, Nick Cave και Radiohead, στιχουργικά με τους Morissey και Jim Morrison. Τα τραγούδια τους "Naked In A Dream" και "House Of Love" παίζονται σε ραδιοφωνικους σταθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τη συναυλία ανοίγουν οι Delightful, ένα σχήμα από την Αθήνα, που συγκαταλέγεται στην ευρύτερη κατηγορία του αγγλόφωνου εναλλακτικού rock.

Ηχογράφησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους στις αρχές του 2008, με την καθοδήγηση των παραγωγών Dirk Polak και Tejo Bolten, μέλη του γνωστού new wave συγκροτήματος Mecano. Ο δίσκος έχει κυκλοφορήσει από τη γερμανική ανεξάρτητη εταιρία Mutantjasz κι έχει ψηφιστεί μέσα στις 10 καλύτερες κυκλοφορίες του 2008, ανάμεσα σε 70 συμμετοχές, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το Velvet Magazine (velvetmagazine.gr, Feb. '09 issue).

Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί στις περισσότερες live σκηνές της Αθήνας και στην επαρχία. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με σχήματα όπως οι Film, Raining Pleasure και Bocomolech, μεταξύ άλλων, ενώ έχουν ανοίξει συναυλίες των And Also The Trees, Die Krupps και The Dandelions.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου
Live @ SIX D.O.G.S.
House Of Light
Opening act: Delightful

Doors open: 21:30
Ticket: 7€

Το Rocking.gr εξασφάλισε για τους αναγνώστες του δύο διπλές προσκλήσεις για το live των House Of Light / Delightful την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου στο Six D.O.G.S..

Για να διεκδικήσετε μία από αυτές, στείλτε μας ένα e-mail στο contest@rocking.gr, συμπληρώνοντας στο θέμα του "House Of Light" και στο κυρίως μέρος τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), μέχρι την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου στις 21:00.

Οι δύο νικητές, οι οποίοι θα προκύψουν από κλήρωση, θα ενημερωθούν μέσω e-mail μέχρι την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου.

Καλή τύχη!
  • SHARE
  • TWEET