Οι Blue Oyster Cult στην Αθήνα τον Ιούνιο

14/12/2007 @ 05:55
Οι Blue Öyster Cult (BOC), το αγαπημένο rock / heavy metal συγκρότημα των Ελλήνων, δίνει ραντεβού με το κοινό του μετά από 13 χρόνια, την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη.

Τα μέλη των BOC είναι:
Eric Bloom: lead vocals, guitar, keyboards
Buck Dharma: lead guitar, vocals
Richie Castellano: keyboards, guitar
Rudy Sarzo: bass, vocals
Jules Radino: drums, percussion



Οι Blue Öyster Cult (BOC), ξεκίνησαν τη μουσική τους διαδρομή το 1967, στην Νέα Υόρκη. Λίγα χρόνια μετά τη δημιουργία τους, κατέκτησαν τις κορυφές των charts με την μεγάλη, διαχρονική επιτυχία, "(Don't Fear) The Reaper" από το άλμπουμ “Agents of Fortune”.

Η ανοδική πορεία του συγκροτήματος ήταν σταθερή και το “The Reaper” ακολούθησαν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες όπως το "Burnin' for You", το “Astronomy” και το "Godzilla".

Ο Sandy Pearlman ήταν ο πρώτος τους manager, ο οποίος τους βοήθησε ουσιαστικά, κλείνοντας τους συμβόλαια με την Electra και την Columbia, καθώς επίσης και πολλές live εμφανίσεις. Επίσης, παραχωρούσε στη μπάντα τα προσωπικά του ποιήματα, ως έμπνευση για τα τραγούδια τους.

Το όνομα Blue Öyster Cult δεν ήταν το αρχικό. Τους πήρε 4 χρόνια συνεχών αλλαγών για να καταλήξουν το 1971 να εμπνευστούν από ένα ποίημα του Pearlman, στο οποίο οι "Blue Öyster Cult" είναι ένα σύνολο εξωγήινων που επιλέχτηκαν για να καθορίσουν μυστικά την ιστορία της Γης.

Όσο για το χαρακτηριστικό λογότυπο του συγκροτήματος, ο σταυρός με το γάντζο συμβολίζει τον Κρόνο, βασιλιά των τιτάνων και πατέρα του Δία. Παράλληλα, είναι ένα από τα ισχυρότερα αλχημιστικά σύμβολα και αναφέρεται στον μόλυβδο. Η βαρύτητα του μολύβδου σε συνδυασμό με την παραμόρφωση στην κιθάρα, προκαλεί το συνειρμό του "heavy metal", έναν χαρακτηρισμό που η μπάντα υιοθέτησε, καθώς ταίριαζε και στο ύφος της.

Από το 1971, οι Blue Öyster Cult έχουν κυκλοφορήσει 14 albums κι έχουν πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα...

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET