Οι νικητές των MTV Video Music Awards

Για πρώτη φορά σε γυναικεία χέρια το βραβείο για το καλύτερο rock video

26/08/2014 @ 10:01
H Lorde ήταν η μεγάλη νικήτρια στις αμιγώς rock κατηγορία των MTV Video Music Awards, καθώς απέσπασε το σχετικό βραβείο για το "Royals", επικρατώντας των Linkin Park ("Until It's Gone"), The Black Keys ("Fever"), Imagine Dragons ("Demons") και Arctic Monkeys ("Do I Wanna Know").

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία των βραβείων που στην κατηγορία επικρατεί γυναίκα, ενώ δεν έλειψαν βέβαια και οι φωνές που αμφιβάλλουν για τον αν η Lorde θα πρέπει να θεωρείται rock.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ξεχώρισαν η Miley Cyrus που κατέκτησε το βραβείο video of the year για το πολυδιασκευασμένο "Wrecking Ball" και η Beyoncé που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο «Michael Jackson» για την συνολική παρουσία της.

Με βραβεία έφυγαν επίσης οι Arcade Fire (Best Cinematography), Ed Sheeran (Best Male Video), Katy Perry (Best Female Video), Drake (Best Hip-Hop Video), Ok Go (Best Visual Effects), Eminem (Best Editing) και 5 Seconds Of Summer (Best Lyric Video).

Ενδεικτικό πάντως του πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα είναι το γεγονός ότι 25 χρόνια πριν βραβεία είχαν κερδίσει στην αντίστοιχη εκδήλωση οι Neil Young, Elvis Costello, U2, Living Colour (τρία τον αριθμό μάλιστα) και Guns N' Roses (στην κατηγορία heavy metal που πλέον δεν υφίσταται).
  • SHARE
  • TWEET