Οι Villagers Of Ioannina City στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Fix Factory Of Sound

03/12/2015 @ 10:52
Villagers Of Ioannina City @ Thessaloniki
Θα αντέξετε;

Οι Villagers Of Ioannina City επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, για ένα μεγάλο live, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Fix Factory of Sound! Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Tau, ένα παραδοσιακό σχήμα που εδρεύει στο Βερολίνο και αποτελείται από μέλη σπουδαίων συγκροτημάτων της ευρωπαϊκής σκηνής, όπως οι εξαιρετικοί Dead Skeletons και οι Kadavar!

Η, χωρίς καμία αμφιβολία, πιο πολυσυζητημένη μπάντα της εγχώριας σκηνής με τη συγκεκριμένη συναλία θα κλείσει μία σειρά εμφανίσεων που ξεκίνησε με το θριαμβευτικό sold out show στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων -μπροστά σε 6.000 θεατές- τον περασμένο Σεπτέμβριο και συνεχίστηκε με την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους -σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Μόναχο, η Ζυρίχη, η Βαρκελώνη- η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Εντυπωσιακή εξέλιξη για ένα συγκρότημα που ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια και με σεμνότητα, επιμονή και πολλή δουλειά έχει διανύσει μία θαυμαστή πορεία, βλέποντας τις πρώτες μικρές συναυλίες μπροστά σε λίγους μυημένους να εξελίσσονται σε sold out εμφανίσεις σε μεγάλους χώρους, σε κάθε μέρος της Ελλάδας, και τα πρώτα ενθαρρυντικά λόγια μετά το promo CD του 2010 να μετατρέπονται σε διθυραμβικές κριτικές για το ντεμπούτο άλμπουμ, "Riza", από το σύνολο του μουσικού Τύπου αλλά και ενός ραγδαία αυξανόμενου κοινού.

The Villagers Of Ioannina City + Tau
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310-500670 & 2310-504014/ www.fixfactoryofsound.gr).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
Η προπώληση ξεκινάει στα 8 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτήριων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 10 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 12 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, MediaMarkt και το www.viva.gr.

Οι Villagers Of Ioannina City είναι ένα πειραματικό rock συγκρότημα από τα Ιωάννινα. Η μουσική τους τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post-rock με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, που χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και ηπειρώτικο κλαρίνο.

Δημιουργήθηκαν το 2007 και έκτοτε έχουν παίξει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουν κυκλοφορήσει ένα promo CD το 2010, ενώ το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "Riza" που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014 προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως δίσκος της χρονιάς. Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν το EP "Zvara/Karakolia".

Οι V.I.C είναι:
Αλέξης Καραμέτης / κιθάρα, φωνή
Άκης Ζώης / μπάσο
Αρης Γιαννόπουλος / τύμπανα
Νίκος Αγγούσης / κλαρίνο, πνευστά
Κωνσταντίνος Λάζος / γκάιντα
Αχιλλέας Ράδης / πλήκτρα

vicband.bandcamp.com
facebook.com/vic.epirus

Οι Tau των Shaun 'Nunutzi' Mulrooney (Dead Skeletons) και Christoph 'Tiger' Bartlett (Kadavar) είναι ένα παραδοσιακό υπαίθριο project με έδρα το Βερολίνο. Σκοπός του είναι να εξερευνήσει μουσικά τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει μεταξύ της ανθρώπινης ψυχής και του σώματος με τις αφηρημένες κοσμολογικές αλήθειες - οι οποίες διαχρονικά αποτελούν το επίκεντρο για τους περισσότερους πολιτισμούς. Οι σαμανικές εμπειρίες και ο χρόνος που πέρασαν μαζί με τους γηγενείς ενέπνευσαν τη μουσική τους.

tauofficial.bandcamp.com
facebook.com/TAU

Διάθεση εισιτηρίων σε: Public, Ιανός, Media Markt, Seven Spot, ηλεκτρονικά μέσω του www.viva.gr και τηλεφωνικά μέσω του 11876.

Σκηνές από τη σαρωτική συναυλία του Technopolis.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET