Οι Skinny Puppy ζητούν αποζημίωση για την χρήση της μουσική τους στο Γκουαντάναμο

Με την κυβέρνηση των Η.Π.Α. τα βάζει το industrial σχήμα από τον Καναδά

04/02/2014 @ 10:25
Με την κυβέρνηση των Η.Π.Α. τα βάζει το industrial σχήμα των Skinny Puppy, καθώς ζητάει χρηματική αποζημίωση για την χρήση της μουσική του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο.

Ο λόγος δεν είναι τόσο η διαφωνία τους όσον αφορά τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιείται η μουσική τους, όσο το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν τα αντίστοιχα δικαιώματα για την χρήση των τραγουδιών τους.

Το μέλος του συγκροτήματος, cEvin Key, δηλώνει σχετικά:

«Μάθαμε ότι η μουσική μας χρησιμοποιήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα ήταν καλή ιδέα να να στείλουμε το αντίστοιχο τιμολόγιο στην κυβέρνηση των Η.Π.Α για τις μουσικές μας υπηρεσίες.»

Ερωτώμενος για το πως νιώθει που η μουσική του χρησιμοποιείται για τον βασανισμό ανθρώπων, ο Καναδός μουσικός απάντησε «όχι και τόσο καλά» και συμπλήρωσε:

«Ποτέ δεν υποστηρίξαμε τέτοιου είδους πρακτικές. Από τη στιγμή που δημιουργούμε «ενοχλητική» μουσική, καταλαβαίνουμε πως μπορεί να χρησιμοποιείται με κάπως περίεργο τρόπο. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μας φαίνεται σωστό.»

Το ζήτημα της χρήσης «σκληρής» μουσικής σε βασανιστήρια κρατουμένων έχει απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα, με τους Metallica να διαψεύδουν πως έχουν ζητήσει απαγόρευση χρήσης της μουσικής τους από τον αμερικάνικο στρατό.
  • SHARE
  • TWEET