Ο Robert Plant τιμήθηκε στα Americana Music Association Awards

17/10/2011 @ 10:51
Ο πρώην frontman των Led Zepellin, Robert Plant, τιμήθηκε από την αμερικανική κοινότητα country μουσικής, κερδίζοντας το βραβείο «Δίσκος της χρονιάς» για το άλμπουμ "Band Of Joy", το οποίο κυκλοφόρησε το 2010.

Στο συγκρότημα συμμετέχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες, όπως ο Buddy Miller και η Patty Griffin.

Ο Miller ήταν ένας από τους βασικούς νικητές της βραδιάς, κερδίζοντας το βραβείο «Καλλιτέχνης της χρονιάς» και «Οργανοπαίκτης της χρονιάς».

H τελευταία country δουλειά του Plant τού χάρισε ένα Grammy, για το άλμπουμ "Raising Sand", το οποίο ηχογράφησε μαζί με την τραγουδίστρια Alison Krauss. Ο τραγουδιστής ένωσε τις δυνάμεις του με τους Miller και Griffin ώστε να ηχογραφήσουν το νέο δίσκο των Band Of Joy, όταν αποφάσισε πως δε θέλει να συνεργαστεί ξανά με την Krauss.

Ο Plant έπλεξε το εγκώμιο του Miller, τονίζοντας το πόσο ταλαντούχος είναι και δηλώνοντας: «Δε μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς τον Buddy Miller, αλλά κυρίως δε θέλω να πάω πουθενά χωρίς τον Buddy Miller».

Στην ίδια βραδιά, οι Mumford & Sons τιμήθηκαν με το βραβείο «Πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης της χρονιάς», ενώ για τη συνολική προσφορά τους στη μουσική βραβεύθηκαν οι Lucinda Williams για τις συνθέσεις της και ο Gregg Allman για τις ζωντανές εμφανίσεις του.
  • SHARE
  • TWEET