O Robert Plant απαρνείται το rock;

02/09/2010 @ 15:12
O τραγουδιστής των θρυλικών Led Zeppelin σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Independent αποκάλυψε ότι δεν είναι πλέον οπαδός αυτού που ονομάζουμε «heavy rock».

Τόνισε ότι οι μουσικές προτιμήσεις του τείνουν πλέον προς τη country, το blues και την παγκόσμια μουσική, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τη solo καριέρα του. Μάλιστα υπογράμμισε ότι πρόσφατα παρακολούθησε μια συναυλία των Them Crooked Vultures (στους οποίους συμμετέχει και ο John Paul Jones) και του «προκάλεσε πονοκέφαλο για δύο μέρες», όπως είπε χαρακτηριστικά, λόγω της πολύ δυνατής έντασης και του όγκου των συνθέσεων. Προσέθεσε, δε, ότι αισθάνεται πλέον πολύ μακριά από το σκληρό rock ήχο, σε σημείο που παραξενεύεται με το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τον Jones. «Είναι προφανές ότι έχουμε πάρει πλέον εντελώς διαφορετικούς δρόμους, αν και ο John ήταν αυτός που ενδιαφερόταν περισσότερο για εναλλακτικά μουσικά στυλ στους Led Zeppelin».

Να θυμίσουμε ότι ο Robert Plant θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου νέα δισκογραφική δουλειά, στην οποία ανέφερε ότι περισσότερο τον ενδιαφέρει να κυνηγήσει το δικό του ήχο και τις δικές του μουσικές, παρά να προσπαθήσει να συντηρήσει το rock μουσικό του προφίλ. «Δεν έχει να κάνει με τη ματαιοδοξία πλέον», είπε. «Είναι θέμα του πως συλλαμβάνω εγώ τη μουσική».
  • SHARE
  • TWEET