Ο Eric Martin (Mr. Big) έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό ακουστικό show

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013 στο Bat City

08/08/2013 @ 10:55
Eric Martin acoustic show (Mr. Big)
Support: 4Bitten (GR)
Ημερομηνία: 8 Νοεμβρίου 2013 | Ώρα: 21:00
Τιμή εισιτηρίων: Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (200) | Τα πρώτα 100 εισιτήρια: 15 ευρώ | Τα υπόλοιπα 100: 20 ευρώ
Venue: Bat City (Λ. Αλεξάνδρας 11, Αθήνα)
Προπώληση εισιτηρίων: TBA

www.highvoltage.gr

facebook event

Eric Martin @ AthensΟ Eric Lee Martin ή Eric Martin όπως ειναι γνωστός στη μουσική σκηνή και στο κοινό, γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου το 1960 στο Long Island της Νέας Υόρκης. Με καταγωγή από Ιρλανδία και Ιταλία ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία το 1978 και συνεχίζει έως σήμερα. Υπήρξε μέλος σε αρκετά συγκροτήματα δημιουργώντας σπουδαίες δουλειές, όπως και σόλο καλλιτέχνης πράγμα που το διακρίνουμε στη σύντομη και περιεκτική ανασκόπηση της ζωής του!! Πηγή έμπνευσης για τον Eric ήταν ο πατέρας του Frederic Lee 'Pepper' Martin ο οποίος ήταν drummer του συγκροτήματος The Buzz. Σημαντική στιγμή στην εφηβική του ζωή ήταν όταν με το τότε συγκρότημα Kid Courage ανοίξαν τους AC/DC που πραγματοποιούσαν τις πρώτες συναυλίες στην Αμερικάνικη Ήπειρο.

Επιρροές πάνω στη μουσική πέρα απο το οικογενειακό του περιβάλλον, αποτέλεσαν και κάποια συγκροτήματα σπουδαίας αξίας όπως The Beatles, The Rolling Stones Lynyrd Skynyrd κ.α. Κάποια στιγμή στα 18 αποφάσισε να ζήσει μόνος του όπου και εργάστηκε κάνοντας διάφορα επαγγέλματα μέχρι που φτάνει η στιγμή να ασχοληθεί επαγγελματικα με αυτό που λάτρευε. Τη μουσική! Συναντιέται με τον John Nymann (κιθαρίστα του εφηβικού συγκροτήματος Mile Hi) και φτιάχουν το συγκρότημα 415.

Και φυσικά το συμβόλαιο δεν αργεί να έρθει με την Elektra/Asylum RecordS ,και στην πορεία το συγκρότημα μετονομάζεται σε Eric Martin Band. Κατά την τριετια '85-'88 ακολούθησε η σόλο πορεία του Martin μέσα απο την οποία αναδείχθηκαν σπουδαίες δουλειές. Και φτάνουμε στο σημείο όπου ο Eric Martin μαζί με τους Billy Sheehan,Pat Torpey και Paul Gilbert αποφασίζουν να δημιουργήσουν τους Mr.Big. Τάραξαν την αμερικάνικη hard rock σκηνή και σκαρφάλωσαν στην κορυφή των charts.

Υπογράφουν συμβόλαιο το 1989 με την Atlantis Records και αμέσως κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με τίτλο "Mr. Big" και στη συνέχεια ακολουθούν οι εξής: "Lean Into It" όπου μέσα απο αυτον τον δίσκο ξεχώρισαν δύο εκπληκτικές μπαλάντες, η πρώτη ήταν το "To Be With You" και η δεύτερη ήταν το "Just Take My Heart" στη συνέχεια ακολουθούν οι δίσκοι "Bump Ahead", "Hey Man", "Get Over" και "Actual Size". Μετά απο τη διάλυση του συγκροτήματος ο Eric κάνει κάποιες προσωπικές δουλειές κι αξιόλογες συνεργασίες σαν αυτη με τον Ιάπωνα κορυφαίο κιθαρίστα Tak Matsumoto. Επίσης και το 2004 με 2007 έχουμε κάποια projects του όπως το "Pride Fighting Championships". Και φτάνουμε στο 2009 όπου έχουμε την επανένωση του συγκροτήματος Mr. Big και το 2011 μας προσφέρουν τον δίσκο "What If..." με τον οποίο μας υπόσχονται πολλά!

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET