"No Justice, No Peace": Μια ταινία μικρού μήκους με μουσική από τον Tom Morello

Το φιλμ κυκλοφορεί την μέρα που ο George Floyd θα έκλεινε τα 47 του χρόνια

16/10/2020 @ 14:34

O Tom Morello δάνεισε τη μουσική του σε μια ταινία μικρού μήκους που κυκλοφορεί τη μέρα που ο George Floyd θα έκλεινε τα 47 του χρόνια.

Το φιλμ, ονομάζεται "No Justice, No Peace" και αξιοποιεί το προσωπικό κομμάτι του κιθαρίστα "Marching On Ferguson".

Η ταινία μικρού μήκους παρουσιάζει οπτικό υλικό από τη δολοφονία του George Floyd που ξεσήκωσε πολύμηνες αντιδράσεις και διαδηλώσεις, καθώς και υλικό από διαδηλώσεις, πορείες και νέα ντοκουμέντα γύρω από τον θάνατο των Oscar Grant, Eric Garner και Breonna Taylor.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το "No Justice, No Peace" εδώ.

Ο Morello σχολίασε αναφορικά με την κίνησή του αυτή:

«Για πολύ καιρό, οι έγχρωμοι άνθρωποι (σ.σ. "people of colour) ακούνε το πως το που και το πότε πρέπει να υψώνουν την φωνή τους. Η σιωπή δεν ήταν αρκετή για να μας προστατέψει. Η Breonna Taylor κοιμόταν ήρεμη όταν δολοφονήθηκε. Η έκκληση για ηρεμία δεν βοήθησε. Ο Floyd άφηνε την τελευταία του πνοή όταν αστυνομικοί γονάτιζαν στην πλάτη του. Αυτό το καλοκαίρι, ξανά, υψώσαμε τη φωνή μας, και ο κόσμος μας πρόσεξε.

Δεν θα ανεχθούμε παρατηρήσεις σχετικά με τον τόνο της φωνής μας, την οργή μας, τον πόνο και την αγανάκτηση για το status quo. Αυτό το τραγούδι και η ταινία είναι ένα μεσαίο δάκτυλο προς την σιωπή που η αστυνομούμενη κοινωνία (σ.σ. "police society") ζήτησε από ανθρώπους που υποφέρουν. Από τους δρόμους ως τις κάλπες θα κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί».

Δείτε επίσης:

Δολοφονία George Floyd: To "Killing In The Name" και η ανάρτηση των Rage Against The Machine

Η rock και metal κοινότητα για την δολοφονία του George Floyd

Διαδηλωτές στο Portland φωνάζουν στίχους του "Killing In The Name" εναντίον αστυνομικών (video)

  • SHARE
  • TWEET