Nέο album με ακυκλοφόρητο υλικό από τον Tommy Bolin

15/07/2013 @ 11:16
Ένα νέο άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό του Tommy Bolin πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου από την Cleopatra Records.

Το "Whirlwind", όπως ονομάζεται το άλμπουμ, περιλαμβάνει κομμάτια που προορίζονταν για την τρίτη προσωπική δουλειά του Bolin, ηχογραφήσεις των Energy (jazz rock σχήμα που συμμετείχε ο Bolin από το 1971 έως το 1973) και το "Marching Bag", μια 26-λεπτη εκδοχή του "Marching Powder" από το πρώτο προσωπικό του δίσκο "Teaser".

Η deluxe έκδοση του "Whirlwind" θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 1.000 αντιτύπων και θα περιέχει εκτός από το διπλό digipak cd της κανονικής έκδοσης τρεις κάρτες, πένα με την υπογραφή του  Bolin, συλλεκτικό ραφτό και κονκάρδα.

O γεννημένος στην Iowa των Η.Π.Α. Tommy Bolin ξεκίνησε τη καριέρα του ως κιθαρίστας σε νεαρή ηλικία με τους Zephyr και έγινε γνωστός για το χαρακτηριστικό του στυλ που συνδύασε πολλά διαφορετικά είδη.

Mέχρι τον αιφνίδιο θανατό του το 1976 από υπερβολική δόση ηρωίνης και άλλων ουσιών συμμετείχε στο θρυλικό άλμπουμ του Billy Cobham "Spectrum" και αντικατέστησε τον Ritchie Blackmore στους Deep Purple κυκλοφορώντας μαζί τους το "Come Taste The Band".

Εκτός αυτών συμμετείχε ακόμη στο ντεμπούτο των Καναδών Moxy και κυκλοφόρησε δύο δίσκους με τους James Gang ("Bang", "Miami") και δύο προσωπικούς ("Teaser", "Private Eyes").

Whirlwind tracklist:

Disc One
01. Cucumber Jam
02.  Heartlight
03. Hoka-Hay!
04. Don t Worry Bout Cash (acoustic)
05. San Francisco River
06. Rock-A-Bye
07. Dungeon
08. Alexis
09. Gotta Dance (take 2)
10. Spanish Lover (instrumental)
11. Sooner Or Later

Disc Two
01. Red Skies (instrumental)
02. Way It’s Always Been
03. Sleepwalker (instrumental)
04. Leave Other People Alone
05. Marching Bag (26-minute original)
06. Wild Dogs (acoustic)
07. From Another Time

Tommy Bolin - Whirlwind

Tommy Bolin - Whirlwind (Deluxe Edition)
  • SHARE
  • TWEET