Νεκρός βρέθηκε ο frontman των Gwar, Dave Brockie (Oderus Urungus)

Επίσημη ανακοίνωση από το management των Gwar θα εκδοθεί το βράδυ

24/03/2014 @ 14:25
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Style Weekly, νεκρός βρέθηκε εχθές το βράδυ από συγκάτοικους του ο ιδρυτής και frontman των Gwar, Dave Brockie.

Ο Brockie, ή Oderus Urungus όπως ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του, ήταν 50 ετών. «Μακάρι να ήταν αστείο» δήλωσε ο πρώην μπασίστας των Gwar, Chris Bopst, συμπληρώνοντας πως «οι πάντες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ».

Ο πρώην κιθαρίστας του σχήματος, Mike Bishop, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «ο Dave ήταν ένα από τα πιο αστεία, έξυπνα, δημιουργικά και δραστήρια άτομα που έχω γνωρίσει. Τρομερά υποτιμημένος στιχουργός και hard rock τραγουδιστής, ένας από τους καλύτερους. Σπουδαίος frontman, ζωγράφος, συγγραφέας και φοβερός μπασίστας.»

Την λύπη τους για τον θάνατο του Brockie, εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο Randy Blythe των Lamb Of God, ο μπασίστας των Five Finger Death Punch, Chris Kael, ο Tony Foresta των Municipal Waste, ο Dez Fafara (Devildriver, Coal Chamber), ο Ben Orum (πρώην All Shall Perish) και οι Emmure.

Η απώλεια του δεν είναι η πρώτη για το συγκρότημα, καθώς τον Νοέμβριο του 2011 είχε φύγει από τη ζωή ο κιθαρίστας του group, Cory Smoot (Flattus Maximus). Επίσημη ανακοίνωση από το management των Gwar αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το βράδυ.

Το Rocking.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Dave Brockie για πολλά και διάφορα πριν από μερικούς μήνες, εν όψει τότε της κυκλοφορίας του τελευταίου άλμπουμ των Gwar, "Battle Maximus". Διαβάστε την πραγματικά ξεκαρδιστική συνέντευξη στα ελληνικά και στα αγγλικά.
  • SHARE
  • TWEET