Mountains Of Madness με Tiger Lillies και Alexander Hacke. Κερδίστε προσκλήσεις!

07/06/2006 @ 03:52
Olon Music presents: Mountains Of Madness ("Τα Βουνά της Τρέλας"). Μια ωδή στην παρανοϊκή φαντασία και μύθο του H. P. Lovecraft από τους The Tiger Lillies και Alexander Hacke (Einsturzende Neubauten). «Τα Βουνά της Τρέλας είναι η επιθυμητή τοποθεσία για την αλλαγή κάτω από το διπλό σημάδι του αρχαϊκού και του τερατώδους» (Gilles Menegaldo).
Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου, Gagarin 205 (Λιοσίων 205 / www.gagarin205.gr).

Ώρα: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 35 euros (προπώληση) / 39 euros (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Metropolis, Tickethouse, Clipart
On line πωλήσεις: www.i-ticket.gr / Τηλεφωνικές πωλήσεις: 801-11-60000

Κερδίστε από μία διπλή πρόσκληση για κάθε ημέρα στέλνοντας ένα e-mail στο contest@rocking.gr με τίτλο "Mountains Of Madness" και στο κυρίως μέρος τα στοιχεία σας. Οι τυχεροί, που θα προκύψουν από κλήρωση, θα ειδοποιηθούν με e-mail μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.
Κατά την διάρκεια της ζωής του, ο H.P. Lovecraft (γεννημένος στις 20 Αυγούστου 1890 στο Providence, Rhode Island) δεν έγινε γνωστός με τα μυθιστορήματά του εκείνη την εποχή αλλά μετά θάνατον. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς γοτθικής λογοτεχνίας. Ο Alexander Hacke, μπασίστας των θρυλικών Einsturzende Neubauten μαζί με τους Tiger Lillies από το Λονδίνο, γνωστοί για τις επιλογές τους σε ασυνήθιστη θεματολογία και ένα πολύ εκλεκτικό μουσικό ρεπερτόριο, ενώνουν τις δυνάμεις τους πρώτη φόρα για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο συγγραφέα.

Σαν αποτέλεσμα μηνών σκληρής δουλειάς, ο Alexander Hacke και οι Tiger Lillies παρουσιάζουν αυτή τη μουσική παράσταση βασισμένη σε μερικές από τις παράξενες ιστορίες του Lovecraft όπως "At the Mountains of Madness", "Cthulu" και "The Rats in The Walls". To falsetto του Martyn Jacque, το μουσικό πριόνι, το πιάνο και το stand-up μπάσο συνοδεύονται από τα ηλεκτρονικά ηχοτόπια του Alexander Hacke. Ένα πραγματικά μοναδικό γεγονός, με τους Tiger Lillies μέχρι σήμερα να μην έχουν δουλέψει ξανά επί σκηνής με ηλεκτρονικά όργανα.

Στο "At the Mountains of Madness", ιστορίες αρχαίων θεών, κοσμικού τρόμου και χαμένων ψυχών επιστρέφουν στη ζωή σε μερικές φορές χιουμοριστικό αλλά κυρίως σκοτεινό και μελαγχολικό περιβάλλον. Η εκκεντρική σύμπραξη των παραδοσιακών οργάνων των Tiger Lillies με τις ηχητικές συνθέσεις του Alexander Hacke δίνουν σε αυτή την παράσταση ένα φαντασμαγορικό τρισδιάστατο βάθος στο οποίο κάθε ανοιχτόμυαλος θεατής θα αγκαλιάσει με ευχαρίστηση.

Η ιδιαίτερη σκηνογραφία είναι δουλειά του καλλιτέχνη Danielle de Picciotto με τα μερικώς παλαιομοδίτικα και άλλες φορές μοντέρνα στοιχεία, όλα δίνουν έμφαση και έκφραση στις ιστορίες του Lovecraft. Ο Lutz John από την άλλη, γνωστός από την επιβλητική του δουλειά με τους Einsturzende Neubauten και Wir sind Helden, για άλλη μια φορά θα μεταμορφώσει μαγικά τη σκηνή με την ομορφιά του φωτισμού σαν υπεύθυνος light design.

Με 12 νέα τραγούδια από τους Tiger Lillies, την καταχθόνια electronica και αφήγηση του Alexander Hacke και το set design / illustrations του Danielle de Picciotto, υπόσχονται ένα μοναδικό

Press

"Η μουσική των Alexander Hacke και Tiger Lillies σου φέρνει ρίγος συνοδευόμενη με τα τερατώδη γραφικά του Danielle de Picciotto, μεταμορφώνοντας τον τρόμο σε αρμονίες και το καταχθόνιο σε μουσική."
(BZ, Ulrike Ruppel, 08.20.2005)

"Δέκα βλοσυρές ιστορίες του Lovecraft μεταμορφώνονται σε παράξενα όμορφα τραγούδια, σχεδιασμένες υπέροχα από τον Danielle de Picciotto. Τραγούδια για αρουραίους, φαντάσματα, περιφερόμενες ψυχές και τον κανίβαλο Χασάπη. Με συνοδεία από σφυριές και πριονίσματα. Οι Brecht και Weill χαιρετάνε από μακριά, ο Tom Waits κάπου σε μια γωνιά. Μια πραγματικά υπέροχη παράσταση που αποθεώθηκε από το κοινό."
(Der Tagesspiegel, H.P.Daniels, 08.20.2005)

"Αυτό που μας πρόσφερε ο μπασίστας των Einsturzende Neubauten μαζί με το cult τρίο από το Λονδίνο, The Tiger Lillies, στην πρεμιέρα στην αρένα, ήταν πραγματικά μια από τις πιο εκλεκτικές concept παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Βασισμένοι σε δέκα ιστορίες του H.P. Lovecraft, του μοναδικού αυτού γοτθικού συγγραφέα του περασμένου αιώνα, οι τέσσερις μουσικοί δημιουργούν στο ‘Mountains of Madness’ ένα οπτικά δυναμικό μουσικό κόσμο, συνεχώς παίζοντας με το υποσυνείδητο, με φόβο και τρόμο. Ο τρόπος που το ‘Ξύπνημα του Κθούλου’, ο κανίβαλος Χασάπης ή ακόμα τα χιμαιρικά φαντάσματα σαρδονικά επικαλούνται στο έργο είναι ανεπανάληπτος."
(Berliner Morgenpost, Ulrike Borowczyk,08.20.2005)

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET