Ο Kip Winger για δύο ακουστικά show στην Αθήνα

Θα εμφανιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στο Modu Club

26/08/2016 @ 14:27

Kip Winger (USA) 

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου (support act: FLYING MERCURY) 
και Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 (support act: Steve & Soti Acoustic Jam)

Modu Club (Κολωνού 76 και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο)

Με διαφορετικό set list την κάθε μέρα! 

Γεννημένος στο Denver των Ηνωμένων Πολιτειών, από γονείς μουσικούς, ο Kip Winger δεν χαρακτηρίζεται απλώς ως ένας καλλιτέχνης που επιβίωσε του λεγόμενου hair metal κύματος που στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 σάρωσε τα charts της Αμερικής! Το μουσικό του background ως μπασίστας/τραγουδιστής αλλά και ως μουσικός γενικότερα είναι εξαιρετικά πλούσιο και πολυσχιδές. Μόλις στα δεκάξι του χρόνια αρχίζει να ασχολείται με την κλασσική μουσική και σε αυτή την ηλικία τολμά να διεκδικήσει την θέση του τραγουδιστή τους περίφημους Alan Parsons Project. Δεν τα καταφέρνει τότε, (θα τα καταφέρει τριάντα ολόκληρα χρόνια αργότερα) αλλά μόνο και μόνο το ότι ο ίδιος ο Alan Parsons του απαντά με προσωπική επιστολή, του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει. Θα ασχοληθεί με την σύνθεση τραγουδιών, το μπάσο, την κιθάρα και την ερμηνεία, ως session μουσικός μέχρι που το 1985 θα αρχίσει να κάνει τα πρώτα του demo μαζί με τον εξαιρετικό κιθαρίστα Reb Beach. Για δύο χρόνια θα συμμετάσχει ενεργά στην μπάντα του super star Αlice Cooper, κάνοντας περιοδείες και ηχογραφώντας δύο άλμπουμ μαζί. Στόχος του πάντα όμως ήταν σχηματίσει το δικό του συγκρότημα και κάπως έτσι οι πολυβραβευμένοι Winger θα γεννηθούν κυκλοφορώντας τρία άλμπουμ και γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αμερική και όχι μόνο. Το 1990 βραβεύονται ως "Best New Heavy Metal Band" (American Music Award) αν και ο ήχος τους πλησιάζει πιο πολύ το hard rock παρά το heavy metal. Μάλιστα στα πλαίσια της γιγαντιαίας περιοδείας με τους Scorpions στις 29 Νοεμβρίου 1990, οι Winger θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το 1994 οι Winger κλείνουν τον πρώτο κύκλο ζωής τους κι ο Kip Winger θα μετακομίσει το Μεξικό προκειμένου να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές. Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά όταν χάνει την σύζυγό του σε ατύχημα, επηρεάζοντας αυτό το τραγικό γεγονός την μουσική του. Κυκλοφορεί τρία προσωπικά άλμπουμ με ήχο βασισμένο κατά κύριο λόγο στις ακουστικές και κλασικές κιθάρες και φόρμες, πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτόν που είχε με την μπάντα του, διευρύνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τους μουσικούς του ορίζοντες και αποδεικνύοντας περίτρανα την πολύ βαθιά μουσική του παιδεία.

Το 2006 θέλοντας να επιστρέψει στον πιο σκληρό ήχο δημιουργεί ξανά τους WINGER και μάλιστα με το άλμπουμ “Karma” το 2009, πλησιάζουν το ζενίθ της δημιουργικότητας τους. Σήμερα οι WINGER εξακολουθούν να κυκλοφορούν άλμπουμ και να κάνουν περιοδείες.

Παράλληλα ο Kip Winger συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με την κλασική μουσική ως συνθέτης, και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία και εκεί. Συνθέτει το περίφημο τριαντάλεπτο “Ghosts” για την ομώνυμη παράσταση για το οποίο μάλιστα θα βραβευτεί με το βραβείο Isadora Duncan Award. Ακολούθως η σε τέσσερα μέρη σύνθεση του "Conversations with Nijinsky" θα ανέβει στην κορυφή του Billboard  κλασικής μουσικής των Η.Π.Α. Επιπλέον είναι σύμβουλος στο περίφημο Rock Fantasy Camp μαζί με μερικούς από τους μεγαλύτερους rock stars όλων των εποχών και μάλιστα εμφανίστηκε και στην διάσημη σειρά "Pawn Stars" βοηθώντας τον Rick Harrison να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα!

Ο Kip Winger, ένας μουσικός με τεράστιους μουσικούς ορίζοντες θα είναι την χώρα μας, για δύο μοναδικές εμφανίσεις στο MODU club στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2016, παίζοντας την κάθε μέρα διαφορετικό ακουστικό show και set list τραγουδιών.

Για τους πρώτους εκατό τυχερούς διατίθεται το 2ημερο εισιτήριο μόνο 19,00€!  

Support acts
30 Σεπτεμβρίου - Flying Meercury
01 Οκτωβρίου  - Steve & Soti Acoustic Jam

Links:
highvoltage.gr/news.htm
wingertheband.com
kipwinger.com
facebook.com/kip.winger
modu.gr
facebook.com/events/166368343765862
facebook.com/events/1558133954487821

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, www.123tickets.gr
No Remorse, Sirens Records

Τιμές εισιτηρίων:
2ημερο εισιτήριο 19,00€ (για περιορισμένο αριθμό 100 εισιτηρίων μόνο)
30/9/2016 Day one - 12,00€
1/10/2016 Day two - 12,00€

Kip Winger

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET