Jorn Lande: «Δεν εκμεταλλεύομαι τον θάνατο του Ronnie James Dio»

07/07/2010 @ 06:12
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο αγγλικό περιοδικό Classic Rock, ο Νορβηγός τραγουδιστής Jorn Lande (Masterplan, Y. Malmsteen, Ark) απάντησε για τις κριτικές που δέχεται σχετικά με το άλμπουμ του - φόρο τιμής στον Ronnie James Dio.



Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Lande κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Dio" σχεδόν αμέσως μετά τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή, έτσι ώστε να επωφεληθεί όσον αφορά στις πωλήσεις.

«Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα» είπε ο Lande. «Όταν ο Ronnie απεβίωσε έτσι ξαφνικά, αποφασίστηκε ότι θα ήταν χειρότερο να καθυστερήσουμε την κυκλοφορία του δίσκου για λίγους μήνες, παρά να συνεχίσουμε την διαδικασία, όπως είχαμε σχεδιάσει. Κυκλοφορώντας το στην προγραμματισμένη ημερομηνία, θα ήταν προφανές ότι δεν βιαστήκαμε να μπούμε στο στούντιο για να επωφεληθούμε της κατάστασης, αφού δεν είναι δυνατόν να φτιάξεις έναν ποιοτικό δίσκο σε μια τόσο μικρή χρονική περίοδο».

Προσέθεσε, δε: «Μέρη του άλμπουμ ηχογραφήθηκαν πέρυσι, και κάποια άλλα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2008. Το τραγούδι "Song For Ronnie James" (που ανοίγει τον δίσκο) γράφτηκε το 2009 και ηχογραφήθηκε αυτόν τον χειμώνα. Υπάρχουν επίσης ένα ή δύο κομμάτια που είχαν γραφτεί από το 2006».

Θυμίζουμε ότι ο δίσκος "Dio" του Lande κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου, ενάμισι μόλις μήνα μετά τον θάνατο του Ronnie James Dio. Επίσης, ο Lande θα βρεθεί στη σκηνή με τους εναπομείναντες Heaven & Hell (Tony Iommi, Geezer Butler, Vinnie Appice), σε μία ειδική συναυλία προς τιμήν του Dio, που θα λάβει χώρα την 24η Ιουλίου στο φεστιβάλ High Voltage στο Λονδίνο και θα μοιράζεται το μικρόφωνο με τον Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath).
  • SHARE
  • TWEET