Johnny Marr (Smiths): «Το Spotify είναι ό,τι πιο αντίθετο στο punk rock μπορώ να σκεφτώ»

«Εμποδίζει εντελώς τις καινούριες μπάντες», δηλώνει ο πρώην κιθαρίστας των Smiths

19/12/2013 @ 19:22
Εναντίον του Spotify καταφέρθηκε μιλώντας στο εβδομαδιαίο μουσικό περιοδικό NME ο πρώην κιθαρίστας των Smiths, Johnny Marr. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Το 2013 ήταν μια περίεργη χρονιά για την μουσική γενικότερα. Ειδικά όσον αφορά τη συζήτηση για το Spotify. Δεν το υποστηρίζω. Πιστεύω πως εμποδίζει εντελώς τις καινούριες μπάντες, και η κατάσταση όπως την περιγράφουν ο Thom Yorke και Beck κάνει τις δισκογραφικές εταιρίες του παρελθόντος να μοιάζουν με μικρές επιχειρήσεις. Το Spotify είναι ό, τι πιο αντίθετο στο punk rock μπορώ να σκεφτώ.»

Ο Marr μίλησε επίσης για τον τρόπο που λειτουργεί η μουσική βιομηχανία γενικότερα:

«Δεν έχω κάποια απάντηση όσον αφορά τα οικονομικά θέματα της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, αλλά σίγουρα πιστεύω πως δεν πρέπει να σταματήσουμε να αποτιμούμε αυτό που κάνουν τα συγκροτήματα. Δεν μου αρέσει να πετιούνται σπουδαία πράγματα. Η ποπ κουλτούρα δεν είναι μόνο η μουσική, είναι τρόπος ζωής, είναι αισθητική, και δεν είναι το πάτημα ενός κουμπιού για να πάρεις κάτι πιο εύκολα.»

Πρόσφατα ο Marr αποκάλυψε πως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στα επόμενα χρόνια την αυτοβιογραφία του, ακολουθώντας τα βήματα του πρώην συναδέλφου του στους Smiths, Morrissey.
  • SHARE
  • TWEET